Corderius College

Zet onze leerlingen niet uit

Teken onze petitie!

Graag jullie aandacht voor een oud-leerling van ons, Greta, die hier is opgegroeid en geworteld en die mavo t/m vwo op onze school heeft afgemaakt. Zij en haar broertje worden, na 13 jaar in ons land te hebben gewoond, met uitzetting naar Armenië bedreigd. Een uitzonderlijk en triest verhaal.

Greta is wat ons betreft een voorbeeld van gemotiveerd raken door tegenslag. In al die jaren heeft ze elke keer doorgezet en ook nu geeft ze de moed niet op, maar ze heeft wel onze steun nodig.

Via deze weg doen wij een oproep aan jullie om deze petitie te tekenen én te verspreiden, zodat we binnen 2 dagen 40.000 handtekeningen hebben! Deze handtekeningen zijn voldoende voor een burgerinitiatief naar de Tweede Kamer.

Let op: de petitie is pas getekend als u deze heeft bevestigd via de e-mail. Ik hoop dat u en jullie (volwassenen en leerlingen vanaf 18 jaar) hieraan willen meewerken!

Greta is al langer bezig om aandacht te vragen voor haar schrijnende situatie en dat van haar broertje. Via onderstaande linkjes is daar meer over te lezen.

dhr. Arnoud Messelink, rector

 

Bron: AD – Greta kan geen kant op en dus deed ze mavo, havo en vwo – ik mag niet studeren    

Bron: Scholen in de Kunst – Zingen is een uitlaatklep 

Nieuws

Business project

In het kader van een business project, hebben leerlingen van het Corderius College een eigen website ontworpen waar Corderius-kleding gekocht kan worden.
Lees meer >>>

Fancy Fair voor Turkije

Leerlingen van het Corderius College organiseren op woensdag 15 maart een fancy fair voor Turkije.

Lees meer >>>

Tekenwedstrijd

De winnaar van onze Open Huis- tekenwedstrijd is bekend!

Lees meer >>>

Activiteitenweek

Deze week is er activiteitenweek op het Corderius College! Onze leerlingen kunnen verschillende leuke activiteiten doen.

Lees meer >>>

Meerscholen

Per 1 januari 2023 zijn de Meerwegen scholengroep en het Meridiaan College op bestuurlijk niveau gefuseerd tot Stichting Meerscholen.

Lees meer >>>

Reis naar Japan

Mooi artikel over onze leerlingen die een prachtige en educatieve reis hebben gemaakt naar Japan en een leerzame werkweek hebben gehad in Roemenie.

Lees meer >>>

BinnensteBuiten

Van woensdag 12 oktober t/m vrijdag 14 oktober vonden de Corderius BinnensteBuiten- dagen plaats!

Lees meer >>>

Corderius in Roemenie

Een groep leerlingen van het Corderius College is in het kader van de internationaliseringsreizen naar het Roemeense dorpje Târgusor afgereisd.

Lees meer >>>

Trots op leerling

Eén van onze leerlingen heeft in de zomervakantie een geweldig initiatief op poten gezet met onze Leaphy robots.

Lees meer >>>

Ieder kind moet kunnen meedoen

Onderwijs en alles wat daarbij komt kijken (o.a. schoolreisje, fiets, laptop, sport), moet toegankelijk zijn voor ieder kind. Stichting Leergeld Amersfoort biedt ondersteuning aan huishoudens met kinderen die het financieel moeilijk hebben.

Lees meer >>>