Corderius College

Zet onze leerlingen niet uit

Teken onze petitie!

Graag jullie aandacht voor een oud-leerling van ons, Greta, die hier is opgegroeid en geworteld en die mavo t/m vwo op onze school heeft afgemaakt. Zij en haar broertje worden, na 13 jaar in ons land te hebben gewoond, met uitzetting naar Armenië bedreigd. Een uitzonderlijk en triest verhaal.

Greta is wat ons betreft een voorbeeld van gemotiveerd raken door tegenslag. In al die jaren heeft ze elke keer doorgezet en ook nu geeft ze de moed niet op, maar ze heeft wel onze steun nodig.

Via deze weg doen wij een oproep aan jullie om deze petitie te tekenen én te verspreiden, zodat we binnen 2 dagen 40.000 handtekeningen hebben! Deze handtekeningen zijn voldoende voor een burgerinitiatief naar de Tweede Kamer.

Let op: de petitie is pas getekend als u deze heeft bevestigd via de e-mail. Ik hoop dat u en jullie (volwassenen en leerlingen vanaf 18 jaar) hieraan willen meewerken!

Greta is al langer bezig om aandacht te vragen voor haar schrijnende situatie en dat van haar broertje. Via onderstaande linkjes is daar meer over te lezen.

dhr. Arnoud Messelink, rector

 

Bron: AD – Greta kan geen kant op en dus deed ze mavo, havo en vwo – ik mag niet studeren    

Bron: Scholen in de Kunst – Zingen is een uitlaatklep 

Nieuws

Examenmateriaal

Examenleerlingen bestellen in deze periode regelmatig aanvullend examenmateriaal via de website van Iddink, maar door de cyberaanval is dat nu niet mogelijk. Hoe dan wel?

Lees meer >>>

Ga jij mee naar Taizé

Op donderdag 30 mei organiseren we om 20.00 uur in het Brandpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in een reis naar Taizé, een informatieavond.

Lees meer >>>

Techniek ontdekken bij de Techclub

Ben jij geïnteresseerd in techniek? Of weet je niet zo goed wat je er mee kan? Kom dan eens langs bij T is for Tech om kennis te maken met de wereld van techniek!

Lees meer >>>

AD- mobieltjes in de school

Mooi artikel uit het AD Amersfoort over hoe het nu gaat op school na invoering verbod mobieltjes.

Lees meer >>>

Ieder kind moet kunnen meedoen

Onderwijs en alles wat daarbij komt kijken (o.a. schoolreisje, fiets, laptop, sport), moet toegankelijk zijn voor ieder kind. Stichting Leergeld Amersfoort biedt ondersteuning aan huishoudens met kinderen die het financieel moeilijk hebben.

Lees meer >>>

Meerscholen

Per 1 januari 2023 zijn de Meerwegen scholengroep en het Meridiaan College op bestuurlijk niveau gefuseerd tot Stichting Meerscholen.

Lees meer >>>

Goed burgerschap

Een mooi artikel over hoe wij als school omgaan met sociale veiligheid en het tegengaan van pesten en discriminatie.

Lees meer >>>

Leaphy Easybloqs

Mooie nieuwe ontwikkeling bij robotica! Maak kennis met Leaphy Easybloqs: educatieve programmeersoftware voor robots. Zo wordt robotica toegankelijk voor iedereen!

Lees meer >>>