Corderius College

Masterclass

Voor leerlingen van het vwo die meer kunnen, maar vooral meer willen, is de masterclass van het Corderius College de uitgelezen oplossing. Niet alleen bieden we deze selecte groep leerlingen ruimte voor talent, maar ook ruimte voor leergierigheid, creativiteit en passie.

Hoe werkt het?

Kies je voor de masterclass van het Corderius dan zit je in leerjaar 1, 2 en 3 met alle masterclassleerlingen samen in een klas. De gewone vwo lesstof krijg je in vier dagen en de vijfde dag volg je de masterclass. Je gaat dan samen met (externe) vakexperts met verschillende thema’s aan het werk. In de ochtend krijg je theorie. Daarna volgt een creatief intermezzo waarin je gaat werken met je handen. Zo verwerk je spelenderwijs de lesstof en werk je aan je creatieve intelligentie.

’s Middags ga je aan de slag met opdrachten die horen bij het thema. Je werkt samen met je klasgenoten, waarbij iedereen betrokken wordt in de zoektocht naar de oplossing en verantwoordelijk is voor het eindproduct, dat als afsluiting van de periode gepresenteerd wordt.

De gastspreker neemt je soms ook mee op excursie waardoor de kennismaking met het thema compleet wordt en de toepassing ervan duidelijk.

Over het eindproduct en de presentatie van dit eindproduct krijg je een motiverende beoordeling van de docent die de masterclass begeleidt. Aan het eind van ieder jaar krijg je een certificaat wat je later ook kunt gebruiken bij de aanmelding van je vervolgopleiding.

Naast de gastspreker wordt de dag door een vaste docent begeleid die jouw leerproces in de gaten houdt.

Onderwerpen die aan bod komen

  • Techniek: nanotechnologie, informatica zoals ‘app’ design en de abstracte benadering van de wiskunde.
  • Civieltechnische onderwerpen zoals constructies en architectuur.
  • Sterrenkunde, met alle aanverwante onderwerpen zoals ruimtevaart, hemelverschijnselen, getijde en waterstromingen.
  • Natuur: weerkunde en klimaat, duurzaamheid en milieu, biologie.
  • Sociale wetenschap: politieke filosofie, rechtspraak, advocatuur, psychologie, zelfstandig ondernemerschap en wereldsteden op topografisch, economisch en cultureel gebied.
  • Taal: de behandeling van een intrigerend, oud verhaal en het bestuderen en beleven van de wereld van toen, maar ook: journalistiek met vaardigheden als interviewen en een column schrijven.
  • Creativiteit: muziek, drama, poëzie, kunst, dans, ontwikkelen van een shortfilm van begin tot eind.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de masterclass, moeten je ouders of verzorgers dit aanmeldingsformulier brugklas invullen en aan je basisschool geven. Je basisschool moet vervolgens ook dit aanmeldingsformulier masterclass invullen waarbij een gesprek onderdeel van de toelating kan zijn. Let op: nieuwe brugklasleerlingen moeten voor 15 maart worden aangemeld!

Contact

Heb je vragen over de masterclass? Dan kun je altijd contact opnemen met de conrector van het brugjaar, de heer G. Keizer (Gustaaf), via keizerg@corderius.nl of via 033 – 247 30 60. Of met de coördinator masterclass onderbouw, ir. Th. Wolffenbuttel (Dick), via wolffenbuttelth@corderius.nl of via 033 – 247 30 60.

 

Nieuws

Nieuws 9 oktober

In de afgelopen week is het dragen van een mondkapje verplicht geworden tijdens de leswisselingen en pauzes (als je dan loopt). En dat is heel goed gegaan!

Lees meer >>>

Nieuws 2 oktober 2020

Het kabinet heeft aanvullende maatregelen afgekondigd omtrent de bestrijding van corona. Een van de maatregelen die ons direct aangaat, is het dragen van mondkapjes (die neus en mond moeten beschermen).

Lees meer >>>

Speculaaspoppen

Ook dit jaar verkopen wij speculaaspoppen voor stichting Edukans. De speculaaspoppen worden gemaakt door Bakker de Graaf, al jaren sponsor van deze succesvolle actie.

Lees meer >>>

Verkoudheidsklachten

Heb je verkoudheidsklachten en weet je niet wat te doen? Kijk dan in dit bericht voor een stappenplan.

Lees meer >>>

Rap door leerlingen

In het kader van 75 jaar vrijheid hebben onze leerlingen uit klas m2b vorig schooljaar een rap geschreven en videoclip en nummer opgenomen.
Het resultaat is nu te zien.

Lees meer >>>

Nieuws 25 sept 2020

Alleen als leerlingen op voldoende afstand blijven van onze medewerkers, dan kunnen we de school openhouden. En dat hopen we zo lang mogelijk vol te houden!

Lees meer >>>

Ondernemersproject

Vanaf komend schooljaar werkt AFAS software samen met havo-leerlingen van het Corderius College op gebied van ondernemen.

Lees meer >>>

Leaphy in het nieuws

Onze collega, Olivier van Beekum, staat in De Telegraaf met een mooi stuk over Leaphy.

Lees meer >>>

Telefonische bereikbaarheid

Vanaf 3 juni is de school telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur via 033 – 2473060. Ziekmeldingen kunnen worden doorgeven via balie@corderius.nl.

Studenten welkom

Studenten HU/UU en Windesheim die een stageplek zoeken voor schooljaar 2020-2021 worden van harte uitgenodigd om hun brief en cv te sturen aan mos@corderius.nl.