Corderius College

Masterclass

Voor leerlingen van het vwo die meer kunnen én willen, is de masterclass van het Corderius College een goede keuze. In de masterclass staat maakonderwijs centraal – leren door te maken. Je werkt aan eindproducten, zoals een film, een robot of een boek. Binnen duidelijke kaders is er veel ruimte voor creativiteit. Op die manier komen zoveel mogelijk beroepen langs in het masterclassprogramma. Een kans om te ontdekken waar jouw interesses en talenten liggen!

In de brugklas zit je in een eigen klas. In leerjaar twee en drie kunnen de klassen worden gecombineerd met andere atheneum- of gymnasiumklassen. Masterclass-leerlingen krijgen een speciaal programma aangeboden: vier dagen les volgens de lessentabel en één dag voor verdiepende en verbredende lesprogramma’s en modules.

Vanaf het vierde jaar is er geen aparte masterclass meer, maar is er een divers aanbod op maat van verbredende en verdiepende masterclasses, webclasses, modules en projecten in binnen- en buitenland.

Hoe werkt het?

 • Jouw hele klas heeft één dag in de week projectdag. Een echte werkdag: je gaat naar school met enkel je lunch, je laptop en je aantekeningenboekje. Deze dag maken we mogelijk doordat je voor Nederlands en wiskunde met de hele klas een lesuur minder hebt. Ook zetten we een mentoruur op die dag.
 • Aan de hand van een project ontwikkel je vaardigheden, kennis en werkhouding: constructie, schrijven, marketing, digitaal ontwerpen, werken met 3D-printer & lasersnijder, elektronica, VR-toepassingen, maquettebouw, presenteren, feedback verwerken, doorontwikkelen, samenwerken, etc.
 • Je wordt begeleid door een masterclass-begeleider. Die geeft je feedback om je te helpen groeien in vaardigheden, werkhouding en kennis. Je krijgt geen cijfers.
 • Experts van buiten de school komen ‘masterclasses’ geven. Denk bijvoorbeeld aan een architect, schrijver, designer, forensisch onderzoeker, advocaat of decorbouwer.
 • Voorbeelden van opdrachten:
  • ‘Richt een architectenbureau op en ontwerp een groep huizen voor een plek op aarde naar keuze.’
  • ‘Richt een uitgeverij op en ontwikkel een potentiële bestseller.’
  • ‘Bouw en programmeer een robot die emoties losmaakt bij mensen.’
  • ‘Maak een rechtbankfilm die juridisch klopt.’

Meest gestelde vragen

 • Is het programma niet te zwaar?
  • De dag voor de masterclass-dag kan je al het huiswerk doen voor de dag erna: kwestie van goed plannen dus.
  • Ongeveer 1 leerling per masterclass besluit na een jaar te stoppen. Soms omdat het te pittig is, soms omdat de leerling de manier van werken niet helpend vindt.
 • Atheneum of gymnasium?
  • In de brugklas krijgen alle vwo-klassen (atheneum en gymnasium) een voorproefje van de klassieke talen. In de 2e klas kun je kiezen: masterclass-met-klassieke talen óf masterclass-zonder-klassieke talen.
 • Wat kost deelname aan de masterclass?
  • Voor de gastsprekers, de begeleiding, de materialen en de excursies wordt een bijdrage gevraagd van 225 euro per jaar.

Aanmelden

Wil je naar de masterclass op het Corderius College? Dan verwijzen we je naar jouw basisschool. Die heeft hiervoor een apart aanmeldformulier ontvangen die moet worden ingevuld door jouw leerkracht en moet worden ondertekend door jouw ouders of verzorgers. Je bent van harte welkom!

Voor vragen hierover kunnen jouw ouders of verzorgers contact met ons opnemen via corderius@corderius.nl.

Contact

Heb je vragen over de masterclass? Dan kun je altijd contact met ons opnemen!

Voor vragen over de masterclass brugklas:

dhr. Frank Corba > corbaf@corderius.nl of 033 2087 039

 

Voor vragen over de masterclass leerjaar 2 en 3:

mw. Irene Rademaker > rademakeri@corderius.nl

 

Nieuws

Let op: phishingmail Iddink

Er worden op dit moment phishingmails verstuurd uit naam van Iddink Learning Materials. Let op: Iddink en de school vragen nooit om via e-mail, sms of telefoon persoonlijke gegevens te verstrekken.

Lees meer >>>

Werkzaamheden school

Vanaf maandag 1 juli 2024 wordt er gestart met de dakrenovatie van onze school. Het complete dak wordt voorzien van nieuwe dakisolatie, dakpannen en ongeveer 460 zonnepanelen. Dit alles zal tot ongeveer eind augustus duren.

Lees meer >>>

Examenmateriaal

Examenleerlingen bestellen in deze periode regelmatig aanvullend examenmateriaal via de website van Iddink, maar door de cyberaanval is dat nu niet mogelijk. Hoe dan wel?

Lees meer >>>

Techniek ontdekken bij de Techclub

Ben jij geïnteresseerd in techniek? Of weet je niet zo goed wat je er mee kan? Kom dan eens langs bij T is for Tech om kennis te maken met de wereld van techniek!

Lees meer >>>

AD- mobieltjes in de school

Mooi artikel uit het AD Amersfoort over hoe het nu gaat op school na invoering verbod mobieltjes.

Lees meer >>>

Ieder kind moet kunnen meedoen

Onderwijs en alles wat daarbij komt kijken (o.a. schoolreisje, fiets, laptop, sport), moet toegankelijk zijn voor ieder kind. Stichting Leergeld Amersfoort biedt ondersteuning aan huishoudens met kinderen die het financieel moeilijk hebben.

Lees meer >>>

Meerscholen

Per 1 januari 2023 zijn de Meerwegen scholengroep en het Meridiaan College op bestuurlijk niveau gefuseerd tot Stichting Meerscholen.

Lees meer >>>

Goed burgerschap

Een mooi artikel over hoe wij als school omgaan met sociale veiligheid en het tegengaan van pesten en discriminatie.

Lees meer >>>

Leaphy Easybloqs

Mooie nieuwe ontwikkeling bij robotica! Maak kennis met Leaphy Easybloqs: educatieve programmeersoftware voor robots. Zo wordt robotica toegankelijk voor iedereen!

Lees meer >>>