Corderius College

Masterclass

Voor leerlingen van het vwo die meer kunnen, maar vooral meer willen, is de masterclass van het Corderius College de uitgelezen oplossing. Niet alleen bieden we deze selecte groep leerlingen ruimte voor talent, maar ook ruimte voor leergierigheid, creativiteit en passie.

Hoe werkt het?

Kies je voor de masterclass van het Corderius dan zit je in leerjaar 1, 2 en 3 met alle masterclassleerlingen samen in een klas. De gewone vwo lesstof krijg je in vier dagen en de vijfde dag volg je de masterclass. Je gaat dan samen met (externe) vakexperts met verschillende thema’s aan het werk. In de ochtend krijg je theorie. Daarna volgt een creatief intermezzo waarin je gaat werken met je handen. Zo verwerk je spelenderwijs de lesstof en werk je aan je creatieve intelligentie.

’s Middags ga je aan de slag met opdrachten die horen bij het thema. Je werkt samen met je klasgenoten, waarbij iedereen betrokken wordt in de zoektocht naar de oplossing en verantwoordelijk is voor het eindproduct, dat als afsluiting van de periode gepresenteerd wordt.

De gastspreker neemt je soms ook mee op excursie waardoor de kennismaking met het thema compleet wordt en de toepassing ervan duidelijk.

Over het eindproduct en de presentatie van dit eindproduct krijg je een motiverende beoordeling van de docent die de masterclass begeleidt. Aan het eind van ieder jaar krijg je een certificaat wat je later ook kunt gebruiken bij de aanmelding van je vervolgopleiding.

Naast de gastspreker wordt de dag door een vaste docent begeleid die jouw leerproces in de gaten houdt.

Onderwerpen die aan bod komen

  • Techniek: nanotechnologie, informatica zoals ‘app’ design en de abstracte benadering van de wiskunde.
  • Civieltechnische onderwerpen zoals constructies en architectuur.
  • Sterrenkunde, met alle aanverwante onderwerpen zoals ruimtevaart, hemelverschijnselen, getijde en waterstromingen.
  • Natuur: weerkunde en klimaat, duurzaamheid en milieu, biologie.
  • Sociale wetenschap: politieke filosofie, rechtspraak, advocatuur, psychologie, zelfstandig ondernemerschap en wereldsteden op topografisch, economisch en cultureel gebied.
  • Taal: de behandeling van een intrigerend, oud verhaal en het bestuderen en beleven van de wereld van toen, maar ook: journalistiek met vaardigheden als interviewen en een column schrijven.
  • Creativiteit: muziek, drama, poëzie, kunst, dans, ontwikkelen van een shortfilm van begin tot eind.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de masterclass, moeten je ouders/verzorgers dit aanmeldingsformulier invullen en aan je basisschool geven. Je basisschool moet vervolgens ook deze bijlage invullen waarbij een gesprek onderdeel van de toelating kan zijn. Let op: nieuwe brugklasleerlingen moeten voor 15 maart worden aangemeld!

Contact

Heb je vragen over de masterclass? Dan kun je altijd contact opnemen met de conrector brugklas de heer G. Keizer (Gustaaf), via keizerg@corderius.nl of via 033 – 247 30 60. Of met de coördinator masterclass onderbouw, ir. Th. Wolffenbuttel (Dick), via wolffenbuttelth@corderius.nl of via 033 – 247 30 60.

Daarnaast is een bezoek aan ons Open Huis een mooie manier om de veilige en betrokken sfeer binnen onze school te proeven, docenten te ontmoeten en in gesprek te gaan met leerlingen. Het Open Huis vindt in 2019 plaats op woensdag 13 februari en donderdag 14 februari van 18.30 uur tot 21.00 uur.

Op maandag 21 januari 2019 is er van 19.00 uur tot 21.00 uur een speciale voorlichtingsavond over ons atheneum, ons gymnasium en onze masterclass. Daarvoor kun je je, samen met je ouders of verzorgers, hier inschrijven.

Nieuws