Corderius College

Masterclass

Voor leerlingen van het vwo die meer kunnen én willen, is de masterclass van het Corderius College een goede keuze. In de masterclass staat maakonderwijs centraal – leren door te maken. Je werkt aan eindproducten, zoals een film, een robot of een boek. Binnen duidelijke kaders is er veel ruimte voor creativiteit. Op die manier komen zoveel mogelijk beroepen langs in het masterclassprogramma. Een kans om te ontdekken waar jouw interesses en talenten liggen!

In de brugklas zit je in een eigen klas. In leerjaar twee en drie kunnen de klassen worden gecombineerd met andere atheneum- of gymnasiumklassen. Masterclass-leerlingen krijgen een speciaal programma aangeboden: vier dagen les volgens de lessentabel en één dag voor verdiepende en verbredende lesprogramma’s en modules.

Vanaf het vierde jaar is er geen aparte masterclass meer, maar is er een divers aanbod op maat van verbredende en verdiepende masterclasses, webclasses, modules en projecten in binnen- en buitenland.

Hoe werkt het?

 • Jouw hele klas heeft één dag in de week projectdag. Een echte werkdag: je gaat naar school met enkel je lunch, je laptop en je aantekeningenboekje. Deze dag maken we mogelijk doordat je voor Nederlands en wiskunde met de hele klas een lesuur minder hebt. Ook zetten we een mentoruur op die dag.
 • Aan de hand van een project ontwikkel je vaardigheden, kennis en werkhouding: constructie, schrijven, marketing, digitaal ontwerpen, werken met 3D-printer & lasersnijder, elektronica, VR-toepassingen, maquettebouw, presenteren, feedback verwerken, doorontwikkelen, samenwerken, etc.
 • Je wordt begeleid door een masterclass-begeleider. Die geeft je feedback om je te helpen groeien in vaardigheden, werkhouding en kennis. Je krijgt geen cijfers.
 • Experts van buiten de school komen ‘masterclasses’ geven. Denk bijvoorbeeld aan een architect, schrijver, designer, forensisch onderzoeker, advocaat of decorbouwer.
 • Voorbeelden van opdrachten:
  • ‘Richt een architectenbureau op en ontwerp een groep huizen voor een plek op aarde naar keuze.’
  • ‘Richt een uitgeverij op en ontwikkel een potentiële bestseller.’
  • ‘Bouw en programmeer een robot die emoties losmaakt bij mensen.’
  • ‘Maak een rechtbankfilm die juridisch klopt.’

Meest gestelde vragen

 • Is het programma niet te zwaar?
  • De dag voor de masterclass-dag kan je al het huiswerk doen voor de dag erna: kwestie van goed plannen dus.
  • Ongeveer 1 leerling per masterclass besluit na een jaar te stoppen. Soms omdat het te pittig is, soms omdat de leerling de manier van werken niet helpend vindt.
 • Atheneum of gymnasium?
  • In de brugklas krijgen alle vwo-klassen (atheneum en gymnasium) een voorproefje van de klassieke talen. In de 2e klas kun je kiezen: masterclass-met-klassieke talen óf masterclass-zonder-klassieke talen.
 • Wat kost deelname aan de masterclass?
  • Voor de gastsprekers, de begeleiding, de materialen en de excursies wordt een bijdrage gevraagd van 225 euro per jaar.

Aanmelden

Wil je naar de masterclass op het Corderius College? Hartstikke leuk, je bent welkom! Lees hier hoe je je kunt aanmelden.

Contact

Heb je vragen over de masterclass? Dan kun je altijd contact opnemen met de heer Gustaaf Keizer (conrector) via keizerg@corderius.nl of via 033 – 247 30 60.

 

 

Nieuws

Business project

In het kader van een business project, hebben leerlingen van het Corderius College een eigen website ontworpen waar Corderius-kleding gekocht kan worden.
Lees meer >>>

Fancy Fair voor Turkije

Leerlingen van het Corderius College organiseren op woensdag 15 maart een fancy fair voor Turkije.

Lees meer >>>

Tekenwedstrijd

De winnaar van onze Open Huis- tekenwedstrijd is bekend!

Lees meer >>>

Activiteitenweek

Deze week is er activiteitenweek op het Corderius College! Onze leerlingen kunnen verschillende leuke activiteiten doen.

Lees meer >>>

Meerscholen

Per 1 januari 2023 zijn de Meerwegen scholengroep en het Meridiaan College op bestuurlijk niveau gefuseerd tot Stichting Meerscholen.

Lees meer >>>

Reis naar Japan

Mooi artikel over onze leerlingen die een prachtige en educatieve reis hebben gemaakt naar Japan en een leerzame werkweek hebben gehad in Roemenie.

Lees meer >>>

BinnensteBuiten

Van woensdag 12 oktober t/m vrijdag 14 oktober vonden de Corderius BinnensteBuiten- dagen plaats!

Lees meer >>>

Corderius in Roemenie

Een groep leerlingen van het Corderius College is in het kader van de internationaliseringsreizen naar het Roemeense dorpje Târgusor afgereisd.

Lees meer >>>

Trots op leerling

Eén van onze leerlingen heeft in de zomervakantie een geweldig initiatief op poten gezet met onze Leaphy robots.

Lees meer >>>

Ieder kind moet kunnen meedoen

Onderwijs en alles wat daarbij komt kijken (o.a. schoolreisje, fiets, laptop, sport), moet toegankelijk zijn voor ieder kind. Stichting Leergeld Amersfoort biedt ondersteuning aan huishoudens met kinderen die het financieel moeilijk hebben.

Lees meer >>>