Corderius College

Masterclass

Voor leerlingen van het vwo die meer kunnen én willen, is de masterclass van het Corderius College een goede keuze. In de masterclass staat maakonderwijs centraal – leren door te maken. Je werkt aan eindproducten, zoals een film, een robot of een boek. Binnen duidelijke kaders is er veel ruimte voor creativiteit. Op die manier komen zoveel mogelijk beroepen langs in het masterclassprogramma. Een kans om te ontdekken waar jouw interesses en talenten liggen!

Hoe werkt het?

 • Jouw hele klas heeft één dag in de week projectdag. Een echte werkdag: je gaat naar school met enkel je lunch, je laptop en je aantekeningenboekje. Deze dag maken we mogelijk doordat je voor Nederlands en wiskunde met de hele klas een lesuur minder hebt. Ook zetten we een mentoruur op die dag.
 • Aan de hand van een project ontwikkel je vaardigheden, kennis en werkhouding: constructie, schrijven, marketing, digitaal ontwerpen, werken met 3D-printer & lasersnijder, elektronica, VR-toepassingen, maquettebouw, presenteren, feedback verwerken, doorontwikkelen, samenwerken, etc.
 • Je wordt begeleid door een masterclass-begeleider. Die geeft je feedback om je te helpen groeien in vaardigheden, werkhouding en kennis. Je krijgt geen cijfers.
 • Experts van buiten de school komen ‘masterclasses’ geven. Denk bijvoorbeeld aan een architect, schrijver, designer, forensisch onderzoeker, advocaat of decorbouwer.
 • Voorbeelden van opdrachten:
  • ‘Richt een architectenbureau op en ontwerp een groep huizen voor een plek op aarde naar keuze.’
  • ‘Richt een uitgeverij op en ontwikkel een potentiële bestseller.’
  • ‘Bouw en programmeer een robot die emoties losmaakt bij mensen.’
  • ‘Maak een rechtbankfilm die juridisch klopt.’

Meest gestelde vragen

 • Is het programma niet te zwaar?
  • De dag voor de masterclass-dag kan je al het huiswerk doen voor de dag erna: kwestie van goed plannen dus.
  • Ongeveer 1 leerling per masterclass besluit na een jaar te stoppen. Soms omdat het te pittig is, soms omdat de leerling de manier van werken niet helpend vindt.
 • Atheneum of gymnasium?
  • In de brugklas krijgen alle vwo-klassen (atheneum en gymnasium) een voorproefje van de klassieke talen. In de 2e klas kun je kiezen: masterclass-met-klassieke talen óf masterclass-zonder-klassieke talen.
 • Wat kost deelname aan de masterclass?
  • Voor de gastsprekers, de begeleiding, de materialen en de excursies wordt een bijdrage gevraagd van 225 euro per jaar.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de masterclass, moeten je ouders of verzorgers dit aanmeldingsformulier invullen en aan je basisschool geven. Je basisschool moet vervolgens ook dit aanmeldingsformulier-masterclass invullen waarbij een gesprek onderdeel van de toelating kan zijn. Let op: nieuwe brugklasleerlingen moeten voor 15 maart worden aangemeld!

Contact

Heb je vragen over de masterclass? Dan kun je altijd contact opnemen met de conrector van het brugjaar, de heer G. Keizer (Gustaaf), via keizerg@corderius.nl of via 033 – 247 30 60. Of met de coördinator masterclass onderbouw, ir. Th. Wolffenbuttel (Dick), via wolffenbuttelth@corderius.nl of via 033 – 247 30 60.

 

Nieuws

Rector met pensioen

Deze week staat onze school in het teken van het vertrek van onze rector, de heer Egbert Boerma. En dus heet onze school nu ook even anders: het Boermarius College!

Lees meer >>>

Eindexamen in kantoor

Mooie samenwerking: vwo-leerlingen van het Corderius College doen eindexamen op kantoor Royal HaskoningDHV in Amersfoort!

Lees meer >>>

…en weer een mooi artikel

…over de verbinding tussen verschillende etnische groepen binnen het Corderius. Doorbreek met gesprekken de etnische bubbel van leerlingen!

Lees meer >>>

Leerlingen weer naar school

Het Corderius staat in het Nederlands Dagblad: een mooi artikel over de terugkeer van leerlingen in onze school!

Lees meer >>>

Welkom terug op school!

Wij zijn erg blij dat we onze leerlingen weer mogen ontvangen!
Weliswaar deels, maar in ieder geval zien we de leerlingen weer op school en dat is voor iedereen een feestje! De ballonnen zijn opgehangen, de rode loper ligt uit. Welkom allemaal! We hebben jullie gemist!

Wel of niet naar school?

Als de scholen weer (deels) opengaan, wil je natuurlijk weten, i.v.m. de coronamaatregelen, wanneer je thuis moet blijven.

>>> Lees meer

Leaphy Easybloqs

Mooie nieuwe ontwikkeling bij robotica! Maak kennis met Leaphy Easybloqs: educatieve programmeersoftware voor robots. Zo wordt robotica toegankelijk voor iedereen!

Lees meer >>>

Onze folders

Leer ons kennen!
Benieuwd naar wat wij als school te bieden hebben? Lees dan eens de mavo-, havo- atheneum-, of gymnasiumfolder. Of de algemene folder natuurlijk ;).

Lees meer >>>

Studenten welkom

Studenten HU/UU en Windesheim die een stageplek zoeken voor schooljaar 2020-2021 worden van harte uitgenodigd om hun brief en cv te sturen aan mos@corderius.nl.

Lees meer >>>

Ondernemersproject

Vanaf komend schooljaar werkt AFAS software samen met havo-leerlingen van het Corderius College op gebied van ondernemen.

Lees meer >>>