Corderius College

Faciliteiten

Mediatheek

Het Corderius College beschikt over een ruime gesorteerde mediatheek met werkplekken om rustig te werken. Leerlingen van het Corderius kunnen hier met hun Corderius-pas gratis boeken lenen. De mediatheek is dagelijks geopend van 8.00 uur tot 16.00 uur. Via Aura Online kunnen zij 24 uur per dag, 7 dagen per week, boeken opzoeken, recensies schrijven en nog veel meer.

Kantine

Het Corderius College beschikt over een ruime, schone kantine. Wij houden ons aan de richtlijnen van de gezonde school. Dit houdt in dat 70% van ons aanbod de kwalificatie “gezond” heeft.

Kluisjes

Iedere leerling krijgt aan het begin van het schooljaar een eigen kluisje waar hij of zij tot het einde van de schooltijd bij ons beschikking over heeft.

Gymzaal

Wij hebben twee inpandige gymzalen met daarbij uiteraard de bijbehorende kleedkamers.

Sport Talent

Op het Corderius College zitten doorgaans 10 tot 15 leerlingen die in hun vrije tijd topsport bedrijven. De school biedt deze leerlingen ruimte om de verplichtingen die de topsport vereist (trainingen, toernooien) te combineren met de schoolse zaken.

Video's op deze site zijn afkomstig van Youtube. Youtube kan gepersonaliseerde advertenties voorafgaand aan de video afspelen. Deze goedkeuring is optioneel, maar noodzakelijk om video's te bekijken op deze site.

Bekijk details
Nieuws

Iddink getroffen door cyberaanval

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Alle ouders en leerlingen zijn reeds geïnformeerd. In dit bericht staat de brief die naar hen is verstuurd.

Lees meer >>>

Techniek ontdekken bij de Techclub

Ben jij geïnteresseerd in techniek? Of weet je niet zo goed wat je er mee kan? Kom dan eens langs bij T is for Tech om kennis te maken met de wereld van techniek!

Lees meer >>>

AD- mobieltjes in de school

Mooi artikel uit het AD Amersfoort over hoe het nu gaat op school na invoering verbod mobieltjes.

Lees meer >>>

Ieder kind moet kunnen meedoen

Onderwijs en alles wat daarbij komt kijken (o.a. schoolreisje, fiets, laptop, sport), moet toegankelijk zijn voor ieder kind. Stichting Leergeld Amersfoort biedt ondersteuning aan huishoudens met kinderen die het financieel moeilijk hebben.

Lees meer >>>

Nieuw logo

In januari 2023 heeft een bestuurlijke fusie plaatsgevonden tussen het Meridiaan College en de Meerwegen scholengroep. Een logisch gevolg hiervan is aanpassing van ons logo. 

Lees meer >>>

Meerscholen

Per 1 januari 2023 zijn de Meerwegen scholengroep en het Meridiaan College op bestuurlijk niveau gefuseerd tot Stichting Meerscholen.

Lees meer >>>

Goed burgerschap

Een mooi artikel over hoe wij als school omgaan met sociale veiligheid en het tegengaan van pesten en discriminatie.

Lees meer >>>

Leaphy Easybloqs

Mooie nieuwe ontwikkeling bij robotica! Maak kennis met Leaphy Easybloqs: educatieve programmeersoftware voor robots. Zo wordt robotica toegankelijk voor iedereen!

Lees meer >>>