Corderius College

Faciliteiten

Mediatheek

Het Corderius College beschikt over een ruime gesorteerde mediatheek met werkplekken om rustig te werken. Leerlingen van het Corderius kunnen hier met hun Corderius-pas gratis boeken lenen. De mediatheek is dagelijks geopend van 8.00 uur tot 16.00 uur. Via Aura Online kunnen zij 24 uur per dag, 7 dagen per week, boeken opzoeken, recensies schrijven en nog veel meer.

Kantine

Het Corderius College beschikt over een ruime, schone kantine. Wij houden ons aan de richtlijnen van de gezonde school. Dit houdt in dat 70% van ons aanbod de kwalificatie “gezond” heeft.

Kluisjes

Iedere leerling krijgt aan het begin van het schooljaar een eigen kluisje waar hij of zij tot het einde van de schooltijd bij ons beschikking over heeft.

Gymzaal

Wij hebben twee inpandige gymzalen met daarbij uiteraard de bijbehorende kleedkamers.

Sport Talent

Op het Corderius College zitten doorgaans 10 tot 15 leerlingen die in hun vrije tijd topsport bedrijven. De school biedt deze leerlingen ruimte om de verplichtingen die de topsport vereist (trainingen, toernooien) te combineren met de schoolse zaken.

Nieuws

Business project

In het kader van een business project, hebben leerlingen van het Corderius College een eigen website ontworpen waar Corderius-kleding gekocht kan worden.
Lees meer >>>

Fancy Fair voor Turkije

Leerlingen van het Corderius College organiseren op woensdag 15 maart een fancy fair voor Turkije.

Lees meer >>>

Tekenwedstrijd

De winnaar van onze Open Huis- tekenwedstrijd is bekend!

Lees meer >>>

Activiteitenweek

Deze week is er activiteitenweek op het Corderius College! Onze leerlingen kunnen verschillende leuke activiteiten doen.

Lees meer >>>

Meerscholen

Per 1 januari 2023 zijn de Meerwegen scholengroep en het Meridiaan College op bestuurlijk niveau gefuseerd tot Stichting Meerscholen.

Lees meer >>>

Reis naar Japan

Mooi artikel over onze leerlingen die een prachtige en educatieve reis hebben gemaakt naar Japan en een leerzame werkweek hebben gehad in Roemenie.

Lees meer >>>

BinnensteBuiten

Van woensdag 12 oktober t/m vrijdag 14 oktober vonden de Corderius BinnensteBuiten- dagen plaats!

Lees meer >>>

Corderius in Roemenie

Een groep leerlingen van het Corderius College is in het kader van de internationaliseringsreizen naar het Roemeense dorpje Târgusor afgereisd.

Lees meer >>>

Trots op leerling

Eén van onze leerlingen heeft in de zomervakantie een geweldig initiatief op poten gezet met onze Leaphy robots.

Lees meer >>>

Ieder kind moet kunnen meedoen

Onderwijs en alles wat daarbij komt kijken (o.a. schoolreisje, fiets, laptop, sport), moet toegankelijk zijn voor ieder kind. Stichting Leergeld Amersfoort biedt ondersteuning aan huishoudens met kinderen die het financieel moeilijk hebben.

Lees meer >>>