Corderius College

Onderwijs

Brugklas

Als je van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaat, is dat best een grote stap. Wij doen er alles aan om jou hierin goed te begeleiden. We hebben speciaal voor onze brugklassers een apart brugklasgebouw, met een eigen ingang, fietsenstalling en pauzeruimte, zodat je rustig kunt wennen aan jouw nieuwe omgeving. En we besteden veel tijd aan het opbouwen van een veilige sfeer in de klas en een goede band met docenten en klasgenoten. Want alleen als jij goed in je vel zit, kun je het beste uit jezelf halen!

Na het eerste brugklasjaar kun je doorstromen naar mavo 2, havo 2, vwo-atheneum 2, vwo-gymnasium 2 of vwo-masterclass 2. Weet je nog niet wat het beste vervolg moet zijn? Dan kun je ook kiezen voor een verlengde brugklas om de keuze nog een jaar uit te stellen (mavo/havo of havo/atheneum). Uiteraard begeleiden wij jou indien nodig.

Hoe kun je je aanmelden?

  • Jouw ouders of verzorgers vullen het ondertekende aanmeldingsformulier brugklas in en geven dat aan jouw meester of juf van je basisschool.
  • Jouw basisschool voegt het onderwijskundig rapport toe en stuurt de aanmelding voor 15 maart aanstaande aan de middelbare school waar jij naartoe wilt.
  • Wil je naar de masterclass brugklas (vwo), dan moet jouw basisschool een aanmeldingsformulier invullen. Jouw ouders of verzorgers moeten dit formulier mede ondertekenen.

Let op: nieuwe leerlingen moeten vóór 15 maart aangemeld zijn door hun basisschool.

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met de conrector van het brugjaar, de heer G. Keizer (Gustaaf), via keizerg@corderius.nl of 033 – 247 30 60 of bekijk onze brochure.

 

Nieuws