Corderius College

Onderwijs

Brugklas

Als je van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaat, is dat best een grote stap. Wij doen er alles aan om jou hierin goed te begeleiden. We hebben speciaal voor onze brugklassers een apart brugklasgebouw, met een eigen ingang, fietsenstalling en pauzeruimte, zodat je rustig kunt wennen aan jouw nieuwe omgeving. En we besteden veel tijd aan het opbouwen van een veilige sfeer in de klas en een goede band met docenten en klasgenoten. Want alleen als jij goed in je vel zit, kun je het beste uit jezelf halen!

Na het eerste brugklasjaar kun je doorstromen naar mavo 2, havo 2, vwo-atheneum 2, vwo-gymnasium 2 of vwo-masterclass 2. Weet je nog niet wat het beste vervolg moet zijn? Dan kun je ook kiezen voor een verlengde brugklas om de keuze nog een jaar uit te stellen (mavo/havo of havo/atheneum). Uiteraard begeleiden wij jou indien nodig.

Ons vakkenaanbod

Ben je benieuwd welke vakken je krijgt als je bij ons op school komt? Klik dan op de afdeling waar jij naartoe gaat: mavo, havo, atheneum, gymnasium. Je leest hier ook hoe het onderwijs in die afdeling eruit ziet.

Rondleiding door de school

Video's op deze site zijn afkomstig van Youtube. Youtube kan gepersonaliseerde advertenties voorafgaand aan de video afspelen. Deze goedkeuring is optioneel, maar noodzakelijk om video's te bekijken op deze site.

Bekijk details

Onze algemene folder

Hoe kun je je aanmelden?

Heb je gekozen voor het Corderius College? Hartstikke leuk, je bent welkom!
Wat moet je nu doen:

  • Jouw ouders of verzorgers vullen het ondertekende aanmeldingsformulier-brugklas-2022-2023 in en geven dat aan jouw meester of juf van je basisschool.
  • Jouw basisschool voegt het onderwijskundig rapport toe en stuurt de aanmelding voor 15 maart aanstaande aan de middelbare school waar jij naartoe wilt.

Let op: nieuwe leerlingen moeten vóór 15 maart zijn aangemeld door hun basisschool.

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met de conrector van het brugjaar, de heer Gustaaf Keizer, via keizerg@corderius.nl of 033 – 247 30 60 of bekijk onze algemene folder.

 

In Amersfoort hebben alle scholen voor voortgezet onderwijs met elkaar afgesproken om niet meer leerlingen toe te laten dan waarvoor er ruimte in de school is. Dat betekent dat er voor alle leerlingen vanuit het basisonderwijs voldoende plaats is op de middelbare scholen en ook dat er geen middelbare school zal zijn die lokalen moet gaan bijbouwen omdat er teveel leerlingen worden aangemeld. Voor het Corderius College geldt dat de directie niet verwacht dat er teveel leerlingen zullen worden aangemeld; wij hebben namelijk ruimte voor leerlingen in 13 brugklassen. In de voorbije jaren hebben wij altijd onze leerlingen kunnen plaatsen in 12 of 13 brugklassen. Omdat wij formeel rekening moeten houden met een situatie die waarschijnlijk niet gaat voorkomen, hebben wij een lotingsprocedure vastgesteld; die procedure is hier te lezen.

Nieuws