Corderius College

Wiskunde prijs

17 mei 2018

Szabi uit V5 valt in de wiskunde prijzen

Bij de tiende Benelux Wiskunde Olympiade, die eind april plaatsvond in Luxemburg, heeft onze leerling Szabi uit V5 een zilveren medaille behaald. Voor zijn negen teamgenoten waren er ook een gouden, drie zilveren en drie bronzen medailles. Met in totaal 160 punten wist Nederland de andere twee Beneluxlanden te verslaan.

De Benelux Wiskunde Olympiade wordt sinds 2009 jaarlijks georganiseerd voor middelbare scholieren uit België, Luxemburg en Nederland. Voor deze tiende editie waren ook teams uit Frankrijk, Ierland en Zwitserland uitgenodigd. Elk team bestond uit tien leerlingen. Het Nederlandse team is via vier voorrondes geselecteerd uit ruim 10.000 deelnemers. De wedstrijd bestond uit vier uitdagende wiskundeopgaven waar de deelnemers vierenhalf uur de tijd voor hadden. De beste helft van de deelnemers won een medaille (brons, zilver of goud).
Szabi haalde 22 van de 24 punten. Hij werd tweede in zijn groep. Het Corderius en specifiek de vakgroep wiskunde zijn erg trots op de behaalde resultaten en feliciteren hem met dit fantastische resultaat!

Nieuws