Corderius College

Update 8 april corona

8 april 2020

(Onze eerdere berichten zijn terug te lezen in het nieuwsarchief.)

Vandaag weer bericht met de laatste stand van zaken n.a.v. de persconferentie van het kabinet gisteravond. Het kabinet heeft aangegeven dat er geen redenen zijn om de huidige maatregelen i.v.m. het coronavirus te versoepelen. Dat betekent dat we pas eind april zullen weten of de maatregelen na de meivakantie worden verlengd.

Wat betekent dit voor ons als school en voor jullie als leerlingen en ouders?

  • Op 14 t/m 17 april zijn voor de examenleerlingen de coronaherkansingen gepland; die gaan gewoon door. Nadrukkelijk geldt: als je ziek bent of er zijn coronaklachten in je gezin -> kom dan niet!
  • De bijeenkomst voor de leerlingen over de reisweken in oktober wordt verplaatst van 6 mei naar 3 juni (op voorwaarde dat we in juni weer naar school mogen natuurlijk).
  • Vandaag is de slaag/zak-regeling voor examenkandidaten bekend gemaakt; wij gaan deze regeling ‘vertalen’ naar onze school en zullen het geheel uiterlijk vrijdag bekend maken aan onze examenleerlingen en hun ouders.
  • Op dit moment zijn we bezig met het formuleren van aanpassingen in het PTA in de voorexamenklassen en denken na over aanpassing van de huidige bevorderingsnormen. Dat vergt tijd omdat wij met veel betrokkenen daarover overleg willen voeren. Na de meivakantie hebben we meer nieuws daarover. Uitgangspunt van ons denken is: leerlingen moeten geen schade ondervinden van de coronacrisis èn moeten terecht komen in een leerjaar dat passend is.
  • Als thuiswerken niet lukt, om welke reden dan ook -> meld dat je mentor; we gaan dan kijken naar een passende oplossing.
  • Thuis leren en werken kan lastig zijn. Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut zijn nuttige tips te vinden.

Hartelijke groet en een blijvend goede gezondheid gewenst,

drs. Egbert Boerma, rector

 

Nog even ter herinnering:

– absenties en ziekmeldingen: balie@corderius.nl (dit moet elke dag zolang de afwezigheid duurt).

– vragen aan mentor en coördinator: zie het e-mailadres in Magister of in de Schoolgids.

– bij dringende zaken: per telefoon bij mentor of coördinator; de nummers staan in Magister of in de Schoolgids.

– ict-ondersteuning vragen aan mede-leerlingen en aan de ICT-groep: support@corderius.nl.

– afspraak maken met de ict-balie: helpdesk@corderius.nl.

Nieuws