Corderius College

Update 31 maart corona

31 maart 2020

(Onze eerdere berichten zijn terug te lezen in het nieuwsarchief.)

Vandaag een kort bericht met een paar zaken die aandacht vragen:

  • In de eerste plaats nogmaals de oproep aan de examenleerlingen om het PTA in orde te maken. Ga na wat je nog moet doen en maak afspraken met je docent over een inhaalmoment. Dit heeft nu echt prioriteit, want zonder compleet PTA krijg je geen diploma! Dat heeft dus niets te maken met het vervallen van het centrale examen.
  • En ook maar even herhalen dat de uiterste datum voor de aanvraag voor de corona-herkansingen is bepaald op donderdag 2 april, om 12.00 uur. Inschrijven gebeurt via Magister. De toetsen worden afgenomen in de week van 14 tot en met 17 april.
  • Graag geef ik door dat er een extra service is op ICT-gebied. Heb je problemen met inloggen, ben je op zoek naar een toepassing die je niet meer op je laptop kunt vinden, etc., etc., dan kun je contact opnemen met de collega’s van de ICT-groep via helpdesk@corderius.nl. Dat komt dus naast de service voor het maken van een afspraak op school (ictbalie@corderius.nl) en de ondersteuning door andere leerlingen via support@corderius.nl Hopelijk heb je dat alles niet nodig omdat het allemaal lekker loopt.
  • Als laatste ook nog maar eens herhalen dat het belangrijk het is om een goed dagritme te houden: opstaan en ontbijten, digi-lessen, korte pauze, digi-lessen, lunch en ontspanning, schoolwerk, avondeten, chillen (liefst zonder laptop). Zorg voor voldoende beweging en blijf lachen.

Tot zover het nieuws van vandaag.

Hartelijke groet,

drs. Egbert Boerma, rector

 

 

Nog even ter herinnering:

– absenties en ziekmeldingen: balie@corderius.nl (dit moet elke dag zolang de afwezigheid duurt).

– vragen aan mentor en coördinator: zie het e-mailadres in Magister of in de Schoolgids.

– bij dringende zaken: per telefoon bij mentor of coördinator; de nummers staan in Magister of in de Schoolgids.

– ict-ondersteuning vragen aan mede-leerlingen en aan de ICT-groep: support@corderius.nl.

– afspraak maken met de ict-balie: helpdesk@corderius.nl.

Nieuws