Corderius College

Update 27 maart corona

27 maart 2020

(Onze eerdere berichten zijn terug te lezen in het nieuwsarchief.)

 

Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Even weer een paar nieuwsfeiten en afspraken met elkaar delen, eerst voor de examenleerlingen:

  • Veel leerlingen uit het examenjaar hebben gehoor gegeven aan de oproep om het PTA in orde te krijgen en om inhaalwerk te gaan maken. De eerste afspraken zijn al gemaakt en volgende week worden de eerste individuele toetsen afgenomen. Nog niet aan die controle toegekomen? Pak dat dit weekend op, want wat blijft gelden: zonder compleet PTA krijg je geen diploma!
  • Eergisteren hebben we een onjuiste startdatum vermeld voor de coronaherkansingen. Die herkansingen starten op 14 april (en niet op Goede Vrijdag 10 april, want dat is een vrije dag). De laatste dag is op vrijdag 17 april.
  • De uiterste datum voor de aanvraag voor de herkansingen is vervroegd naar donderdag 2 april, om 12.00 uur (en niet vrijdag 3 april). Inschrijven gebeurt via Magister.
  • Alle toetsen die in de komende twee weken worden gemaakt (inhaaltoetsen en coronaherkansingstoetsen) duren max. 50 minuten (+ 15 minuten voor ‘verlengde tijd’)
  • Aanstaande dinsdag 31 maart zal minister Arie Slob bekend maken hoe het verder gaat met de sluiting van de scholen. Het kan zijn dat alle eerder genoemde data dan weer herzien moeten worden, maar dat geldt niet voor het inhaalwerk PTA en voor de coronaherkansingen.

 

Voor alle leerlingen uit de niet-examenjaren geldt het volgende.

  • Blijf ook in de komende week gedisciplineerd leven en volg de lessen. Dat doe je voor jezelf, want aan het einde van het schooljaar wil je wel voldoende geleerd hebben om over te gaan.
  • Inmiddels hebben alle docenten door dat leerlingen elkaar en de docent kunnen ‘muten’. Daar hebben we nu ook iets tegen gevonden, dus dat hoef je niet meer te doen.
  • Probeer voor jezelf goed structuur in de dag aan te brengen: ontbijten, lessen volgen, even ontspannen (lunch), schoolwerk maken, avondeten en andere dingen doen. Bedenk: na zo’n 6 tot 7 uur beeldscherm moet je echt je laptop sluiten. Zorg voor voldoende beweging en lees eens een boek!

 

Hartelijke groet en een goed en gezond weekend gewenst,

drs. Egbert Boerma, rector

 

 

Nog even ter herinnering:

– absenties en ziekmeldingen: balie@corderius.nl (dit moet elke dag zolang de afwezigheid duurt).

– vragen aan mentor en coördinator: zie het e-mailadres in Magister of in de Schoolgids.

– bij dringende zaken: per telefoon bij mentor of coördinator; de nummers staan in Magister of in de Schoolgids.

– ict-ondersteuning vragen aan mede-leerlingen en aan de ICT-groep: support@corderius.nl.

– afspraak maken met de ict-balie: helpdesk@corderius.nl.

 

 

Nieuws