Corderius College

Update 1 mei corona

4 mei 2020

(Onze eerdere berichten zijn terug te lezen in het nieuwsarchief)

 

Het kabinet heeft aangegeven dat het basisonderwijs weer toegankelijk wordt voor de leerlingen, maar het voortgezet onderwijs nog niet. Vooral het feit dat middelbare scholieren zich verplaatsen over grotere afstanden is de reden voor dit onderscheid.

Vanaf woensdag 6 mei gaat het thuisonderwijs dus weer van start volgens het rooster zoals we dat inmiddels gewend zijn. Het rooster staat in Magister.

Het kabinet heeft het middelbaar onderwijs wel opgeroepen om na te denken over eventuele opening in juni, waarbij ‘anderhalve meter afstand houden’ uitgangspunt voor het onderwijs moet zijn. Daartoe is een regiegroep in het leven geroepen, die vanaf volgende week over dit vraagstuk gaat nadenken. Daarbij zal ook de leerlingenraad nauw worden betrokken.

In de komende week worden de coronaherkansingen voor de examenkandidaten afgenomen. Met deze beperkte groep leerlingen is het goed mogelijk om de ‘anderhalve meter-regel’ te realiseren. De posters die overal hangen zijn ook duidelijk.

Dringend verzoek aan de leerlingen: als je klaar bent, ga dan direct naar huis en blijf niet even ‘hangen’. We snappen dat je graag even een klasgenoot spreekt, maar dat moet je echt niet doen op school, want dan komen de afspraken en regels in het gedrang.

Hartelijke groet, houd vol en weer een frisse start gewenst,

drs. Egbert Boerma, rector

 

 

Nog even ter herinnering:

– absenties en ziekmeldingen: balie@corderius.nl (dit moet elke dag zolang de afwezigheid duurt).

– vragen aan mentor en coördinator: zie het e-mailadres in Magister of in de Schoolgids.

– bij dringende zaken: per telefoon bij mentor of coördinator; de nummers staan in Magister of in de Schoolgids.

– ict-ondersteuning vragen aan mede-leerlingen en aan de ICT-groep: support@corderius.nl.

– afspraak maken met de ict-balie: helpdesk@corderius.nl.

Nieuws