Corderius College

Tocht van Vrees en Hoop

19 september 2019

Op vrijdag 11 oktober liepen leerlingen en docenten van het Corderius College mee in de Tocht van Vrees en Hoop. Met deze tocht worden jaarlijks de vele duizenden gevangenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden afgevoerd, herdacht. Het doel van deze tocht is het betrekken van jongeren bij herdenkingen en hen bewust maken van het feit dat je iedere dag opnieuw keuzes kunt maken met betrekking tot vooroordelen en verdraagzaamheid. En waartoe verkeerde keuzes kunnen leiden.

Onze school heeft de door het herinneringscentrum georganiseerde stille tocht geadopteerd ,,We willen de geschiedenis levend houden en dichterbij brengen”, vertelt dhr. Egbert Boerma, rector van het Corderius College. ,,Door het lopen van de tocht kunnen jongeren invoelen wat mensen hebben meegemaakt.”

In Kamp Amersfoort zaten tijdens de oorlog meer dan 35.000 Nederlanders gevangen, vaak in erbarmelijke omstandigheden. Honderden gevangenen stierven door ontbering of voor een vuurpeloton. Vele duizenden gevangenen gingen, vaak al verzwakt, op transport naar kampen in nazi-Duitsland. Daar kwamen velen om het leven door honger, ziekte en mishandeling.

 

Voor meer informatie klik hier.

 

Nieuws

Iddink getroffen door cyberaanval

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Alle ouders en leerlingen zijn reeds geïnformeerd. In dit bericht staat de brief die naar hen is verstuurd.

Lees meer >>>

Techniek ontdekken bij de Techclub

Ben jij geïnteresseerd in techniek? Of weet je niet zo goed wat je er mee kan? Kom dan eens langs bij T is for Tech om kennis te maken met de wereld van techniek!

Lees meer >>>

AD- mobieltjes in de school

Mooi artikel uit het AD Amersfoort over hoe het nu gaat op school na invoering verbod mobieltjes.

Lees meer >>>

Ieder kind moet kunnen meedoen

Onderwijs en alles wat daarbij komt kijken (o.a. schoolreisje, fiets, laptop, sport), moet toegankelijk zijn voor ieder kind. Stichting Leergeld Amersfoort biedt ondersteuning aan huishoudens met kinderen die het financieel moeilijk hebben.

Lees meer >>>

Nieuw logo

In januari 2023 heeft een bestuurlijke fusie plaatsgevonden tussen het Meridiaan College en de Meerwegen scholengroep. Een logisch gevolg hiervan is aanpassing van ons logo. 

Lees meer >>>

Meerscholen

Per 1 januari 2023 zijn de Meerwegen scholengroep en het Meridiaan College op bestuurlijk niveau gefuseerd tot Stichting Meerscholen.

Lees meer >>>

Goed burgerschap

Een mooi artikel over hoe wij als school omgaan met sociale veiligheid en het tegengaan van pesten en discriminatie.

Lees meer >>>

Leaphy Easybloqs

Mooie nieuwe ontwikkeling bij robotica! Maak kennis met Leaphy Easybloqs: educatieve programmeersoftware voor robots. Zo wordt robotica toegankelijk voor iedereen!

Lees meer >>>