Corderius College

SlimmerIQuiz

30 oktober 2018

De SlimmerIQuiz is de leukste quiz voor alle hoogbegaafde kinderen uit de groepen 7 en 8. Een pittige quiz waarbij je flink wordt uitgedaagd!

Het Corderius College is, vanuit haar hoedanigheid als begaafdheidsprofielschool, op woensdag 7 november gastschool voor de scholenstrijd van de SlimmerIQuiz. De winnaars van de scholenstrijd gaan door naar de grote finale op de UvA in Amsterdam, waar de teams strijden om mooie prijzen en natuurlijk de felbegeerde titel ‘Winnaars SlimmerIQuiz 2018’!

Als enige middelbare school in Amersfoort heeft het Corderius College het keurmerk begaafdheidsprofielschool gekregen. We hebben een ruim aanbod voor hoog- en meerbegaafde leerlingen, zoals de masterclass, certificaten voor Cambridge English, een uitgebreid aanbod aan examenvakken (bijvoorbeeld: filosofie, Chinees, Spaans, wiskunde D), U-Talent activiteiten en daarnaast een Talentpas met vele mogelijkheden voor individuele uitdagingen.

Door lid te worden van de vereniging en ons te specialiseren als begaafdheidsprofielschool kunnen we nog meer bieden aan hoogbegaafde leerlingen die willen excelleren, en aan onderpresteerders. Ook kunnen we gebruik maken van expertise binnen dit netwerk. Belangrijk is om als mentoren en docenten dit type leerling te kunnen herkennen en meer maatwerk te leveren op het gebied van lesgeven en begeleiding. Dat doen we al en daar willen we nog beter in worden.

De contactpersoon over het keurmerk binnen onze school is ir. Th. Wolffenbuttel (Dick). Hij is bereikbaar via wolffenbuttelth@corderius.org of via 033-2473060.

Nieuws