Corderius College

Nieuws 9 oktober

12 oktober 2020

In de afgelopen week is het dragen van een mondkapje verplicht geworden tijdens de leswisselingen en pauzes (als je dan loopt). En dat is heel goed gegaan! De leerlingen (en hun ouders) verdienen een groot compliment, omdat deze maatregel is geaccepteerd. Natuurlijk discussieert het hele land over nut en noodzaak, maar het dringende advies van de overheid is en blijft voor ons als school bepalend voor het beleid. En fijn dat dit zonder conflicten ook lukt – dankjewel allemaal!

Komende dinsdag zullen we overigens horen hoe het verder gaat met de scholen, want dan zal het kabinet nieuwe maatregelen bekend maken. Hopelijk mogen we na de herfstvakantie nog steeds met elkaar naar school blijven gaan. We wachten het vol spanning af.

 

Dragen van mondkapjes – ook tijdens de activiteiten buiten de schoolmuren

In de komende week zijn er verschillende activiteiten buiten de school (Projectweek BinnensteBuiten). Ga er vanuit dat het dragen van een mondkapje ook in musea en andere gebouwen verplicht is en neem dus je mondkapje mee als je op pad gaat.

Met elkaar toezien op het dragen

Volgende week gaan we minder surveilleren bij de ingangen aan het begin van de dag, want we kunnen elkaar er gewoon op wijzen. Mondkapje vergeten? Voor 50 cent kun je er eentje aanschaffen.

Anderhalve meter-maatregel

Mondkapje of niet, de regel van het afstand houden blijft de belangrijkste voorzorgmaatregel ter voorkoming van besmetting van jezelf of een ander. Blijf dus vooral vasthouden aan de anderhalve meter-maatregel ten opzichte van volwassenen – op school en ook daarbuiten!

Tijdig thuis blijven en communicatie over positief geteste leerlingen of huisgenoten

In de voorbije weken is gebleken dat ouders zeer zorgvuldig omgaan met het ziekmelden van hun kinderen als zich corona-achtige verschijnselen voordoen (balie@corderius.nl); hartelijk dank daarvoor! Het tijdig thuishouden van kinderen/leerlingen zorgt ervoor dat er weinig besmettingsgevaar is (geweest).

Als een leerling positief wordt getest, of in quarantaine blijft vanwege een positief geteste huisgenoot, dan worden leerlingen en ouders uit de klas/clusters van die leerling op de hoogte gesteld van de situatie. Geen bericht = geen corona of quarantaine in de klas of het cluster! Bij een positieve test neemt de GGD altijd contact op met de ouders van de leerling en met ondergetekende; de school volgt de adviezen op.

Ik ben ziek of mijn huisgenoot. Wat nu?

Het kan zijn dat je als leerling ziek bent of corona-achtige klachten hebt. Wat je dan moet doen, zie je in onderstaand schema. Daarin staan ook de stappen beschreven voor de overige gezinsleden.

Laatste nieuws over corona?

Mocht je behoefte aan meer informatie over corona, chat of mail met www.jouwggd.nl.

 

Laten we samen blijven volhouden, zodat we gezond blijven en elkaar niet besmetten. Weer een gezonde en actieve week gewenst!

drs. Egbert Boerma, rector

 

Nieuws