Corderius College

Nieuws 18 sept 2020

21 september 2020

Na de eerste drie weken van dit schooljaar kunnen we voorzichtig een paar trends weergeven.

  • Het lijkt alsof het schoolleven weer ‘gewoon’ is, maar dat is niet zo. We zijn weliswaar allemaal weer op school en de lessen vinden plaats in vaklokalen, maar het afstand houden geeft wel beperkingen. Daarmee zullen we moeten leven, want dit gaat voorlopig niet veranderen.
  • We zien veel verantwoordelijkheid bij leerlingen en ouders: bij corona-achtige klachten blijven leerlingen thuis. Dat is een goede zaak (dank daarvoor!), ook al geeft dat veel gemiste lessen. In sommige klassen zijn op sommige dagen veel leerlingen afwezig en dat is dan weer lastig voor de voortgang van het lesprogramma.
  • Van twee leerlingen weten we dat zij positief zijn getest op corona; er is door de betrokken leerling en de ouders zeer adequaat gehandeld en de GGD heeft een contactonderzoek uitgevoerd en aanbevelingen gedaan aan de betrokken andere leerlingen. De leerlingen en hun gezinnen zijn in quarantaine, maar hebben geen of nauwelijks klachten.
  • Het komt nog af en toe voor dat leerlingen wel op school zijn, terwijl zij flink hoesten of niezen. Dat is beslist niet de bedoeling: blijf bij verkoudheidsklachten thuis!
  • Veel medewerkers zijn in de afgelopen drie weken thuisgebleven i.v.m. corona-achtige klachten en ook getest; niemand is tot nog toe positief getest.
  • De corona-maatregelen hebben hun weerslag op ons excursie- en reisprogramma. Vooralsnog zullen dagexcursies kunnen doorgaan, als de ontvangende instellingen daar ruimte voor geven. Meerdaagse excursies gaan vooralsnog niet door.
  • De leswisselingen verlopen naar wens: de docenten kunnen goed afstand houden van de leerlingen.

 

Digitale lessen

Docenten blijven nu vaker dan thuis dan gemiddeld. Als de gezondheid dat toelaat, dan geeft hij/zij van huis uit de les. De klas zit dan in het lokaal en volgt daar de les via de laptop.

Als een leerling ziek is, dan gaat de les op school in het lokaal gewoon door, net als ‘vroeger’. Op dit moment onderzoeken we mogelijkheden om de lessen in het klaslokaal te streamen. Sommige docenten hebben daarmee al geëxperimenteerd en wij zijn hoopvol over de mogelijkheden dit altijd te doen.

Ziekteklachten

Voor alle leerlingen geldt: bij klachten die lijken op de verschijnselen van corona: thuisblijven en dagelijks ziekmelden per e-mail: balie@corderius.nl. Ook als huisgenoten corona hebben: blijf thuis en laat je testen. Als de verschijnselen weer voorbij zijn of als de testuitslag gunstig is (‘negatief’), kun je weer naar school komen.

Laatste nieuws over corona?

Mocht je behoefte aan meer informatie over corona, chat of mail met www.jouwggd.nl.

 

Laten we samen blijven volhouden, zodat we gezond blijven en naar school kunnen blijven gaan!

drs. Egbert Boerma, rector

Nieuws

Nieuws 9 oktober

In de afgelopen week is het dragen van een mondkapje verplicht geworden tijdens de leswisselingen en pauzes (als je dan loopt). En dat is heel goed gegaan!

Lees meer >>>

Nieuws 2 oktober 2020

Het kabinet heeft aanvullende maatregelen afgekondigd omtrent de bestrijding van corona. Een van de maatregelen die ons direct aangaat, is het dragen van mondkapjes (die neus en mond moeten beschermen).

Lees meer >>>

Speculaaspoppen

Ook dit jaar verkopen wij speculaaspoppen voor stichting Edukans. De speculaaspoppen worden gemaakt door Bakker de Graaf, al jaren sponsor van deze succesvolle actie.

Lees meer >>>

Verkoudheidsklachten

Heb je verkoudheidsklachten en weet je niet wat te doen? Kijk dan in dit bericht voor een stappenplan.

Lees meer >>>

Rap door leerlingen

In het kader van 75 jaar vrijheid hebben onze leerlingen uit klas m2b vorig schooljaar een rap geschreven en videoclip en nummer opgenomen.
Het resultaat is nu te zien.

Lees meer >>>

Nieuws 25 sept 2020

Alleen als leerlingen op voldoende afstand blijven van onze medewerkers, dan kunnen we de school openhouden. En dat hopen we zo lang mogelijk vol te houden!

Lees meer >>>

Ondernemersproject

Vanaf komend schooljaar werkt AFAS software samen met havo-leerlingen van het Corderius College op gebied van ondernemen.

Lees meer >>>

Leaphy in het nieuws

Onze collega, Olivier van Beekum, staat in De Telegraaf met een mooi stuk over Leaphy.

Lees meer >>>

Telefonische bereikbaarheid

Vanaf 3 juni is de school telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur via 033 – 2473060. Ziekmeldingen kunnen worden doorgeven via balie@corderius.nl.

Studenten welkom

Studenten HU/UU en Windesheim die een stageplek zoeken voor schooljaar 2020-2021 worden van harte uitgenodigd om hun brief en cv te sturen aan mos@corderius.nl.