Corderius College

Meet the Dutch

13 februari 2018

Meet the Dutch – een geslaagde uitwisselingsweek met onze Chinese gasten

De eerste week van februari stond voor het Corderius College in het teken van China. 12 leerlingen en 2 begeleiders van onze zusterschool uit Beijing hebben een tegenbezoek bij ons op school gebracht. Nu zij terug zijn in Beijing en daar hun dagelijks leven weer hebben opgepakt, kijken wij terug op een zeer geslaagde uitwisseling.

Het begon allemaal al in mei 2017. Voor de eerste keer bezocht een groep leerlingen van het Corderius College onze zusterschool in Beijing waar ze een week lang in de Chinese cultuur en het schoolleven werden ondergedompeld. De rijke cultuur, de Chinese gastvrijheid en het strenge onderwijssysteem hebben een diepe indruk gemaakt op onze leerlingen. Vanaf het moment van het afscheid in Beijing keken onze leerlingen al uit naar het tegenbezoek van hun Chinese buddy’s.

Het weerzien na bijna tien maanden was dan ook hartverwarmend. Met veel knuffels en gelach werden de Chinese leerlingen met open armen opgenomen door de gastgezinnen. De daarop volgende dagen mochten ze het authentieke Hollandse gezinsleven meemaken. Samen gingen ze met onze leerlingen naar school, de sportclub en zelfs naar hun bijbaantjes. Dit natuurlijk allemaal op de fiets, iets wat voor de kinderen uit Beijing al lang niet meer vanzelfsprekend is.

Kennismaken met het typische Nederlandse landschap, de architectuur en kunst was natuurlijk een ander hoogtepunt van het programma. Toen we in Beijing waren deden de Chinese leerlingen hun best om hun cultuur en geschiedenis met ons te delen. Nu was het heel mooi om te zien hoe ook onze leerlingen vol trots uitleg gaven aan hun Chinese buddy’s over o.a. de meesterwerken in het Rijksmuseum. Een mooie afsluiting van dit tegenbezoek was het gezamenlijk maken van een kunstwerk; een combinatie van Chinees porselein en Delfts blauw. Een fantastisch idee van onze docenten beeldende vorming mevrouw Jager en mevrouw Horjus.

“East meets West”, onze leerlingen en hun Chinese gasten hebben de cultuurverschillen van heel dichtbij meegemaakt en ze hebben een brug kunnen slaan tussen deze verschillen. Het afscheid met dansjes, liedjes en knuffels was dan ook heel emotioneel……maar gelukkig hebben we de mooie herinneringen en de foto’s nog.

mevrouw Rademaker-Pang

Nieuws