Corderius College

In memoriam: mevrouw Annett Jager

20 maart 2020

Afgelopen woensdag ontvingen wij het droevige bericht dat er een einde is gekomen aan het leven van onze dierbare collega mw. Annett M. Jager; zij werd 62 jaar. Vanaf 1982 was zij als docente beeldende vorming en CKV aan onze school verbonden.

Annett Jager was al heel lang ziek, maar haar leven stond niet in het teken van haar ziekte. Zoals zij zelf zei: “Ik leef al heel veel jaren in reservetijd en dat bevalt me goed.” En in die lange reservetijd leefde zij volop. Wie haar als docente of collega heeft meegemaakt, weet hoe dat was. Vol energie bedacht zij plannen, werkte nieuwe ideeën uit, organiseerde ontelbaar veel bezoeken aan theaters, schouwburgen en musea.  Zij zorgde ervoor dat onze leerlingen op de mooiste plekken in Nederland kwamen, van het Rijksmuseum tot Carré, van de Haagsche schouwburg tot Tivoli/Vredenburg, van Leiden tot Keulen.

Daarnaast was zij de initiator van de Amersfoortse projectweek Cultureel Erfgoed waarbij grote groepen leerlingen in de regio op bezoek gaan bij culturele instellingen en prachtig erfgoed. Ook was zij mede-initiator van de kunstroute Zonen en dochters, waarbij Amersfoorters hun creatieve kanten laten zien en jongeren daarin worden gestimuleerd. En dan waren er nog de kunstdagen in onze school, waarbij musici en artiesten uit het hele land hun workshops kwamen geven. In de buurt van Annett Jager bruiste het (culturele) leven.

Zij was een mensenmens die hart had voor ‘haar’ leerlingen en altijd aandacht had voor juist díe leerlingen die meestal niet de aandacht krijgen die zij nodig hebben. Zij had daarbij oog voor detail en heeft veel betekend in de begeleiding van leerlingen. Zo streng en hard als zij was voor zichzelf, zoveel hart had zij voor anderen.

Aan het begin van dit schooljaar werd duidelijk dat zij geen reserves meer had om de ziekte in haar lichaam te bestrijden. Gaandeweg werd zij zwakker en een mooi hoedje leidde de aandacht af. Haar stappen werden kleiner, de trap omhoog duurde langer, zij moest af en toe rusten en zij oogde per dag brozer. Op 1 maart meldde zij zich ziek: het lukte niet meer. Het werk moest losgelaten worden, hoe zwaar haar dat ook viel. In de vroege ochtend van 18 maart moest Annett Jager als laatste haar dierbaren loslaten – in vrede en rust.

Een geliefde docente en collega is ons helaas ontvallen. Wij wensen en bidden haar man, kinderen, familie en vrienden kracht en Gods sterkte toe.

drs. Egbert Boerma, rector

Herdenkingsplek voor mevrouw Annett Jager

In verband met de corona-crisis kunnen we helaas geen herdenkingsbijeenkomst op school organiseren en is het ook lastig om met elkaar herinneringen en anekdotes op te halen. Misschien komt er later in dit schooljaar nog een mogelijkheid om dat wel te doen.

Toch willen wij iedereen wel in staat stellen om medeleven te betuigen met de familie of een persoonlijke boodschap o.i.d. achter te laten. Bij de ingang van het paviljoen aan de zijde van het schoolplein is daarom een herinneringsplek ingericht. Daar kun je een briefje achterlaten, bloemen leggen of even stil zijn. Die plek is, doordeweeks, dagelijks geopend van 08.30 uur tot 14.00 uur. Je bent daar van harte welkom op voorwaarde dat je op ruime afstand blijft van anderen (1,5 meter). Wij zorgen ervoor dat alles wat daar wordt achtergelaten bij de familie komt.

Een kaart sturen naar en via school kan ook, ook dan zullen wij ervoor zorgen dat deze bij de familie terecht komt.

Natuurlijk is het vreemd om niet bij elkaar te zijn, maar de omstandigheden zijn ernstig genoeg dat we van de richtlijnen van de overheid niet willen afwijken. Vrij zeker is dat de familie heel veel steun zal ervaren als zij persoonlijke herinneringen krijgen. Het ‘ouderwetse’ kaartje of een brief is nu een heel goed middel.

Nieuws