Corderius College

Hoog bezoek

14 mei 2019

Vorige week had onze school een bijzonder gezelschap op bezoek: 17 oud-leerlingen die de eerste leerlingen van het Corderius Lyceum waren. Zij startten in het schooljaar 1950-1951 in het eerste jaar van de HBS en het gymnasium, de twee onderwijssoorten waarmee onze school destijds begon. De vitale 80-jarigen hadden gevraagd om de school te mogen bezoeken en ook wat lessen te kunnen meemaken. Aan dat verzoek gaf de directie graag gehoor.

De oud-leerlingen bezochten niet alleen enkele lessen, ze raakten ook in gesprek met de huidige leerlingen. En dat werden boeiende gesprekken over hoe het onderwijs toen was en hoe nu. Ook ging het over de overeenkomsten, de verschillen en de andere tijdgeest. De conclusie van onze oud-leerlingen: er is veel veranderd in die bijna 70 jaar, maar wat hetzelfde is gebleven zijn de rust in de school, de prettige sfeer en het belang van een goede docent die leerlingen uitdaagt en verder brengt. En toen kwamen de verhalen over vroeger en over docenten die het verschil maakten. Die verhalen werden gekoppeld aan de lessen die werden bezocht, waar ook nu dergelijke docenten met hart en ziel aan het werk waren.

We kregen als school veel complimenten over de aardige en gedisciplineerde leerlingen, over het mooie gebouw met de fraaie uitbreidingen. Een heel bijzondere ontmoeting met deze oud-leerlingen die hun schooltijd als zó waarde(n)vol hebben ervaren, dat zij 63 (!) jaar nadat zij hun diploma behaalden nog eens wilden terugkeren naar hun oude school. Hoe bijzonder en complimenteus is dat!

Nieuws

Business project

In het kader van een business project, hebben leerlingen van het Corderius College een eigen website ontworpen waar Corderius-kleding gekocht kan worden.
Lees meer >>>

Fancy Fair voor Turkije

Leerlingen van het Corderius College organiseren op woensdag 15 maart een fancy fair voor Turkije.

Lees meer >>>

Tekenwedstrijd

De winnaar van onze Open Huis- tekenwedstrijd is bekend!

Lees meer >>>

Activiteitenweek

Deze week is er activiteitenweek op het Corderius College! Onze leerlingen kunnen verschillende leuke activiteiten doen.

Lees meer >>>

Meerscholen

Per 1 januari 2023 zijn de Meerwegen scholengroep en het Meridiaan College op bestuurlijk niveau gefuseerd tot Stichting Meerscholen.

Lees meer >>>

Reis naar Japan

Mooi artikel over onze leerlingen die een prachtige en educatieve reis hebben gemaakt naar Japan en een leerzame werkweek hebben gehad in Roemenie.

Lees meer >>>

BinnensteBuiten

Van woensdag 12 oktober t/m vrijdag 14 oktober vonden de Corderius BinnensteBuiten- dagen plaats!

Lees meer >>>

Corderius in Roemenie

Een groep leerlingen van het Corderius College is in het kader van de internationaliseringsreizen naar het Roemeense dorpje Târgusor afgereisd.

Lees meer >>>

Trots op leerling

Eén van onze leerlingen heeft in de zomervakantie een geweldig initiatief op poten gezet met onze Leaphy robots.

Lees meer >>>

Ieder kind moet kunnen meedoen

Onderwijs en alles wat daarbij komt kijken (o.a. schoolreisje, fiets, laptop, sport), moet toegankelijk zijn voor ieder kind. Stichting Leergeld Amersfoort biedt ondersteuning aan huishoudens met kinderen die het financieel moeilijk hebben.

Lees meer >>>