Corderius College

Corderius voor Edukans

13 september 2018

Op dinsdag 11 september hebben het Corderius College en Stichting Edukans wederom een vijfjarig contract ondertekend. Met dit contract geeft het Corderius aan dat zij kiest voor een goed doel wat aansluit op haar eigen overtuiging, namelijk het toegankelijk maken van onderwijs voor iedereen en daarmee de mogelijkheid om een goede toekomst op te bouwen.

N.Stallinga (Edukans), C. Elsenaar (Corderius) en E. Boerma (rector Corderius)

Komend jaar steunt Edukans een school in Malawi, één van de armste landen ter wereld. Door grote droogte is de oogst van de bevolking al twee jaar mislukt. Een duurzame oplossing is het ontwikkelen van een economie die ervoor zorgt dat de landbouw wordt geprofessionaliseerd. Daarvoor is goed onderwijs nodig, echter, het onderwijs is daar op dit moment nog niet op ingericht.

Vanuit het Corderius gaan twee leerlingen en twee leerkrachten mee naar Malawi om daar kennis over te brengen, maar zeker ook om kennis te halen. Deze leerlingen hebben de rol van ambassadeur en verslaggever en nemen hun verhaal mee terug naar school alwaar de school dmv verschillende acties geld ophaalt. Met dit geldbedrag kunnen werkboeken voor de school worden bekostigd, worden leerkrachten bijgeschoold en gecoacht, wordt de school opgeknapt en krijgen ouders een training in ouderbetrokkenheid.

Nieuws