Corderius College

Varend leren

1 november 2018

Zaterdag 13 oktober was het zover: havo 4 leerling Siebe stapte als eerste leerling van het Corderius College aan boord van Tall Ship de Wylde Swan. Staand aan het roer vertrok hij onder een stralende najaarszon uit Harlingen voor een uitdagende zeilreis van zes weken.

Samen met 8 andere scholieren zeilt Siebe via de noordkant van de Island of Wright, richting de Golf van Biskaje, waar hij bij de oversteek zeker walvissen en dolfijnen zal spotten! Onderweg doet hij prachtige plaatsen aan in Spanje en Portugal. Zo heeft hij vorige week de kathedraal van Santiago de Compostella bezocht. Siebe gaat aan boord naar school en maakt ook gewoon zijn toetsen. Naast 3-4 uur zelfstudie op een dag, krijgt hij verdiepende of verbredende bètalessen, die worden gekoppeld aan het leven aan boord. Denk daarbij aan: navigatie, meteorologie, sterrenkunde en astronavigatie.

Op 24 november stappen twee andere leerlingen van het Corderius aan boord van de Wylde Swan. Zij vertrekken van Tenerife en zullen na een week of drie zeilen op de oceaan, aankomen in het Caribisch gebied. Daar worden verschillende eilanden bezocht, waarna ze vanuit St. Maarten terugvliegen naar Nederland.

In januari worden ze afgelost door een leerling uit v4. Zij bezoekt een aantal verschillende Caraïbische eilanden en zeilt vervolgens met de passaatwind mee naar Cuba. Een fantastische ervaring!

Het Corderius College heeft een samenwerkingsverband met De Wylde Swan. Elk jaar kunnen leerlingen uit havo 4 of vwo 4 en 5 mee op reis en doen, naast schoolse vaardigheden en kennis, heel veel praktijkervaring op, krijgen meer zelfvertrouwen en maken een enorme mentale groei door.

Meer weten over deze reizen? Kijk dan op: www.masterskip.com.

Nieuws