Corderius College

Corderius is Masterskipschool

5 februari 2019

Afgelopen maand zijn drie scholen benoemd tot Masterskipschool. Hiermee verbreden die scholen letterlijk en figuurlijk de horizon van leerlingen door ze de mogelijkheid te geven mee te gaan op reis met Masterskip Wylde Swan terwijl school ‘gewoon’ doorgaat.

Eén van die scholen is het Corderius College. Het Corderius heeft voor drie jaar een samenwerkingsovereenkomst getekend met Masterskip. Masterskip is de naam van een onderwijsprogramma op het schip De Wylde Swan. “Het biedt een onvergetelijke levenservaring voor elke leerling die de stap zet om mee te gaan aan boord van de Wylde Swan. Het is een uniek programma voor leerlingen uit 4 havo en 4/5 vwo die zich willen verdiepen in bètavakken. Gedurende zes weken lang verkennen de leerlingen de wereld en volgen ondertussen hun onderwijsprogramma. Aan boord zijn vakdocenten die ervoor zorgen dat de leerlingen leren wat ze volgens hun programma moeten leren, maar die ze ook de kans geven theorie en praktijk met elkaar te verbinden, zichzelf te leren kennen en leren samen te werken.”

Masterskip en Corderius zijn geen onbekenden van elkaar: afgelopen jaar is een aantal leerlingen al met het zeilschip mee op reis geweest. Deze leerlingen hebben de kans gekregen om een buitenschools lesprogramma te volgen dat verrijkt, inspireert en motiveert.

“Masterskipscholen zijn scholen die de visie onderschrijven dat leren niet alleen in een klaslokaal gebeurt,” aldus Masterskip-initiatiefneemster Hinke de Vries. “Wij nemen leerlingen mee op een onvergetelijke zeilreis waar school- en levenslessen hand in hand gaan. Dat vraagt wel iets van een school. Goed onderwijs is meer dan opletten in de klas en de stof uit een boek tot je nemen.”

Meer informatie over het Masterskip-programma is te lezen op de website van Masterskip.

Nieuws

Business project

In het kader van een business project, hebben leerlingen van het Corderius College een eigen website ontworpen waar Corderius-kleding gekocht kan worden.
Lees meer >>>

Fancy Fair voor Turkije

Leerlingen van het Corderius College organiseren op woensdag 15 maart een fancy fair voor Turkije.

Lees meer >>>

Tekenwedstrijd

De winnaar van onze Open Huis- tekenwedstrijd is bekend!

Lees meer >>>

Activiteitenweek

Deze week is er activiteitenweek op het Corderius College! Onze leerlingen kunnen verschillende leuke activiteiten doen.

Lees meer >>>

Meerscholen

Per 1 januari 2023 zijn de Meerwegen scholengroep en het Meridiaan College op bestuurlijk niveau gefuseerd tot Stichting Meerscholen.

Lees meer >>>

Reis naar Japan

Mooi artikel over onze leerlingen die een prachtige en educatieve reis hebben gemaakt naar Japan en een leerzame werkweek hebben gehad in Roemenie.

Lees meer >>>

BinnensteBuiten

Van woensdag 12 oktober t/m vrijdag 14 oktober vonden de Corderius BinnensteBuiten- dagen plaats!

Lees meer >>>

Corderius in Roemenie

Een groep leerlingen van het Corderius College is in het kader van de internationaliseringsreizen naar het Roemeense dorpje Târgusor afgereisd.

Lees meer >>>

Trots op leerling

Eén van onze leerlingen heeft in de zomervakantie een geweldig initiatief op poten gezet met onze Leaphy robots.

Lees meer >>>

Ieder kind moet kunnen meedoen

Onderwijs en alles wat daarbij komt kijken (o.a. schoolreisje, fiets, laptop, sport), moet toegankelijk zijn voor ieder kind. Stichting Leergeld Amersfoort biedt ondersteuning aan huishoudens met kinderen die het financieel moeilijk hebben.

Lees meer >>>