Corderius College

Corderius is Masterskipschool

5 februari 2019

Afgelopen maand zijn drie scholen benoemd tot Masterskipschool. Hiermee verbreden die scholen letterlijk en figuurlijk de horizon van leerlingen door ze de mogelijkheid te geven mee te gaan op reis met Masterskip Wylde Swan terwijl school ‘gewoon’ doorgaat.

Eén van die scholen is het Corderius College. Het Corderius heeft voor drie jaar een samenwerkingsovereenkomst getekend met Masterskip. Masterskip is de naam van een onderwijsprogramma op het schip De Wylde Swan. “Het biedt een onvergetelijke levenservaring voor elke leerling die de stap zet om mee te gaan aan boord van de Wylde Swan. Het is een uniek programma voor leerlingen uit 4 havo en 4/5 vwo die zich willen verdiepen in bètavakken. Gedurende zes weken lang verkennen de leerlingen de wereld en volgen ondertussen hun onderwijsprogramma. Aan boord zijn vakdocenten die ervoor zorgen dat de leerlingen leren wat ze volgens hun programma moeten leren, maar die ze ook de kans geven theorie en praktijk met elkaar te verbinden, zichzelf te leren kennen en leren samen te werken.”

Masterskip en Corderius zijn geen onbekenden van elkaar: afgelopen jaar is een aantal leerlingen al met het zeilschip mee op reis geweest. Deze leerlingen hebben de kans gekregen om een buitenschools lesprogramma te volgen dat verrijkt, inspireert en motiveert.

“Masterskipscholen zijn scholen die de visie onderschrijven dat leren niet alleen in een klaslokaal gebeurt,” aldus Masterskip-initiatiefneemster Hinke de Vries. “Wij nemen leerlingen mee op een onvergetelijke zeilreis waar school- en levenslessen hand in hand gaan. Dat vraagt wel iets van een school. Goed onderwijs is meer dan opletten in de klas en de stof uit een boek tot je nemen.”

Meer informatie over het Masterskip-programma is te lezen op de website van Masterskip.

Nieuws