Corderius College

Corderius is Masterskipschool

5 februari 2019

Afgelopen maand zijn drie scholen benoemd tot Masterskipschool. Hiermee verbreden die scholen letterlijk en figuurlijk de horizon van leerlingen door ze de mogelijkheid te geven mee te gaan op reis met Masterskip Wylde Swan terwijl school ‘gewoon’ doorgaat.

Eén van die scholen is het Corderius College. Het Corderius heeft voor drie jaar een samenwerkingsovereenkomst getekend met Masterskip. Masterskip is de naam van een onderwijsprogramma op het schip De Wylde Swan. “Het biedt een onvergetelijke levenservaring voor elke leerling die de stap zet om mee te gaan aan boord van de Wylde Swan. Het is een uniek programma voor leerlingen uit 4 havo en 4/5 vwo die zich willen verdiepen in bètavakken. Gedurende zes weken lang verkennen de leerlingen de wereld en volgen ondertussen hun onderwijsprogramma. Aan boord zijn vakdocenten die ervoor zorgen dat de leerlingen leren wat ze volgens hun programma moeten leren, maar die ze ook de kans geven theorie en praktijk met elkaar te verbinden, zichzelf te leren kennen en leren samen te werken.”

Masterskip en Corderius zijn geen onbekenden van elkaar: afgelopen jaar is een aantal leerlingen al met het zeilschip mee op reis geweest. Deze leerlingen hebben de kans gekregen om een buitenschools lesprogramma te volgen dat verrijkt, inspireert en motiveert.

“Masterskipscholen zijn scholen die de visie onderschrijven dat leren niet alleen in een klaslokaal gebeurt,” aldus Masterskip-initiatiefneemster Hinke de Vries. “Wij nemen leerlingen mee op een onvergetelijke zeilreis waar school- en levenslessen hand in hand gaan. Dat vraagt wel iets van een school. Goed onderwijs is meer dan opletten in de klas en de stof uit een boek tot je nemen.”

Meer informatie over het Masterskip-programma is te lezen op de website van Masterskip.

Nieuws

Let op: phishingmail Iddink

Er worden op dit moment phishingmails verstuurd uit naam van Iddink Learning Materials. Let op: Iddink en de school vragen nooit om via e-mail, sms of telefoon persoonlijke gegevens te verstrekken.

Lees meer >>>

Werkzaamheden school

Vanaf maandag 1 juli 2024 wordt er gestart met de dakrenovatie van onze school. Het complete dak wordt voorzien van nieuwe dakisolatie, dakpannen en ongeveer 460 zonnepanelen. Dit alles zal tot ongeveer eind augustus duren.

Lees meer >>>

Examenmateriaal

Examenleerlingen bestellen in deze periode regelmatig aanvullend examenmateriaal via de website van Iddink, maar door de cyberaanval is dat nu niet mogelijk. Hoe dan wel?

Lees meer >>>

Techniek ontdekken bij de Techclub

Ben jij geïnteresseerd in techniek? Of weet je niet zo goed wat je er mee kan? Kom dan eens langs bij T is for Tech om kennis te maken met de wereld van techniek!

Lees meer >>>

AD- mobieltjes in de school

Mooi artikel uit het AD Amersfoort over hoe het nu gaat op school na invoering verbod mobieltjes.

Lees meer >>>

Ieder kind moet kunnen meedoen

Onderwijs en alles wat daarbij komt kijken (o.a. schoolreisje, fiets, laptop, sport), moet toegankelijk zijn voor ieder kind. Stichting Leergeld Amersfoort biedt ondersteuning aan huishoudens met kinderen die het financieel moeilijk hebben.

Lees meer >>>

Meerscholen

Per 1 januari 2023 zijn de Meerwegen scholengroep en het Meridiaan College op bestuurlijk niveau gefuseerd tot Stichting Meerscholen.

Lees meer >>>

Goed burgerschap

Een mooi artikel over hoe wij als school omgaan met sociale veiligheid en het tegengaan van pesten en discriminatie.

Lees meer >>>

Leaphy Easybloqs

Mooie nieuwe ontwikkeling bij robotica! Maak kennis met Leaphy Easybloqs: educatieve programmeersoftware voor robots. Zo wordt robotica toegankelijk voor iedereen!

Lees meer >>>