Corderius College

CO2-compensatie

5 december 2019

Door onze school worden elk jaar reisweken georganiseerd met een educatief en cultureel doel. Dit vinden wij heel belangrijk om vooroordelen weg te nemen, kennis te vermeerderen en begrip te kweken.

Als school hebben wij de regeling dat elke vliegreis wordt gecompenseerd met het doneren van bomen. Per reizende leerling planten wij één boom in het productiebos in Nederland en één boom in een tropisch woud in Oeganda.

Vorige week konden wij 800 bomen doneren, waarvan er 400 in het Bieslandse bos nabij Delft geplant worden. Dit bos heeft erg te lijden gehad van de essentakziekte, waardoor nieuwe aanplant van bomen dringend nodig is. Vorige week hebben leerlingen de handen uit de mouwen gestoken en 80 nieuwe bomen in dit bos geplant. Het restant van de 400 bomen is deze week door Staatsbosbeheer geplant.

De andere 400 bomen worden in het Kibale National Park in Oeganda geplant, waar ze bijdragen aan het herstel van het tropisch regenwoud.

Zo wordt er een compensatie voor de CO2-uitstoot geboden en wordt er meegewerkt aan het behoud van de biodiversiteit. Meer informatie over de boomplantprogramma’s is te vinden op www.treesforall.nl.

 

Nieuws