Corderius College

Belangrijke data

16 april 2020

(Onze eerdere berichten zijn terug te lezen in het nieuwsarchief)

 

In het vorige bericht hebben we het een en ander verteld over de nieuwe slaag-/zakregeling voor de examenkandidaten. Een onderdeel daarvan vormen de resultaatverbeteringstoetsen (RV-toetsen), zeg maar de extra herkansingen die min of meer in de plaats komen van het centrale examen. Over de inhoud van deze RV-toetsen wordt momenteel volop nagedacht, niet alleen bij ons op school, maar ook bij bijvoorbeeld het Cito en de landelijke vakverenigingen van docenten. Na de meivakantie hopen we daarover meer nieuws te kunnen delen.

Deze week zijn er examenleerlingen op school die hun corona-herkansingen maken. Tot nog toe loopt dat goed en kunnen we de anderhalve meter-maatregel goed handhaven. De posters die overal hangen zijn ook duidelijk. Dringend verzoek aan de leerlingen: als je klaar bent, ga dan direct naar huis en blijf niet even ‘hangen’. We snappen dat je graag even een klasgenoot spreekt, maar dat moet je echt niet doen op school, want dan komen de afspraken en regels in het gedrang.

Na de meivakantie zijn alle (laatste) toetsen voor de examenkandidaten gepland. Ook is duidelijk gemaakt hoe en wanneer er herkansingen voor de toetsen en de schoolexamens kunnen worden aangevraagd. Hieronder hebben we alles nog eens overzichtelijk op een rij gezet.

Op 21 en 28 april zal het kabinet weer belangrijk nieuws bekend maken in de strijd tegen de besmetting door het coronavirus. Op 22 en 29 april zal het crisis- en directieteam van het Corderius nagaan of er gevolgen zijn voor de school. Als die gevolgen invloed hebben op de eerste week na de meivakantie, dan zullen wij daarover uiterlijk op 30 april een bericht sturen.

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie over corona, chat of mail met de jongerenwebsite van GGD’en in Nederland. De site bevat alles over gezondheid, dus ook over corona, voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar. De chat is elke werkdag van 14.00 tot 22.00 uur geopend en op zaterdag en zondag van 18.00 tot 20.00 uur.

 

Nieuws