Corderius College

Nieuws 25 sept 2020

28 september 2020

Afstand houden is voor ons als school cruciaal. Alleen als leerlingen op voldoende afstand blijven van onze medewerkers, dan kunnen we de school openhouden. En dat hopen we zo lang mogelijk vol te houden!

 

Leeftijdsgrenzen

Wij hanteren de VO-richtlijnen voor al onze leerlingen; die gelden dus ook voor leerlingen die jonger zijn dan 13 jaar (veel bruggers en alle leerlingen uit de Intermezzo-klas). Dus ook als je 12 jaar of jonger bent, moet je thuisblijven bij verkoudheidsklachten.

 

Procedure ziekmelding en uitslag testen

Een leerling wordt per mail (balie@corderius.nl) (dagelijks) ziekgemeld en de ouder vertelt de reden. Indien er een vermoeden van corona is, dan vertelt de ouder dit; de afdelingsleiding krijgt daarvan bericht. De leerling wordt getest en gedurende de wachttijd op de uitslag blijft de leerling thuis.

Indien een leerling positief wordt getest, dan krijgen ook de mentor en ondergetekende daarvan bericht. Bij een positieve test neemt de GGD contact op met de ouders van de leerling en met ondergetekende. De school volgt het advies op van de GGD en stelt binnen 24 uur de klasgenoten, hun ouders en de lesgevende docenten op de hoogte.

 

Frisse lucht binnen en kou buiten

Goede ventilatie en frisse lucht lijken belangrijke elementen te zijn in het tegengaan van besmettingen. Daarom blijven in elk geval, ook als het kouder wordt, de bovenramen in de lokalen open. Indien er teveel tocht in de lokalen ontstaat, dan kunnen de lokaaldeuren gesloten worden door de docent. Via dagelijkse steekproeven houden wij het CO2-gehalte in de lokalen in de gaten.

Het wordt dus kouder in de lokalen en pas je kleding daarop aan!

 

Pauzes als het regent

Tot nog toe hebben we geluk gehad met het weer en kon iedereen prima buiten pauze houden. Dat gaat nu veranderen. Als het regent dan kunnen de leerlingen vanzelfsprekend binnen blijven tijdens de pauzes.

Je kunt je pauze doorbrengen op de bekende plekken:

  • Brugklassers: brugklasaula
  • Leerlingen uit de leerjaren 2 en 3: aula en de gang bij lokaal 017
  • Leerlingen uit de leerjaren 4 t/ 6: paviljoen en studiepleinen
  • Leerlingen die zorgen hebben over hun eigen gezondheid of over die van huisgenoten mogen op rustige plekken in de school de pauze doorbrengen. Zij moeten dan wel een speciale pauzepas aanvragen via hun coördinator.
  • Wat blijft gelden: als je naar buiten kunt, doe dat dan. Even naar buiten is altijd gezond en verfrist.

Anderhalve meter afstand houden – en de leerlingen dan?

In de afgelopen weken is deze vraag een aantal keren door ouders gesteld. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM die o.a. stellen dat jongeren tot 18 jaar gewoon contact met elkaar kunnen hebben, zonder dat dit een groot gezondheidsrisico vormt. Dat geldt niet voor volwassenen, want zij lopen een (veel)groter risico op besmetting en ondervinden ook grotere gevolgen van het corona-virus. Vandaar dat wij telkens zeggen: houd afstand tot de docenten en de conciërges.

Als er voor jou als leerling aanleiding is om wel meer afstand te houden, dan kun je altijd kiezen voor een plek in het lokaal waarbij je op grotere afstand zit van anderen. Uiteraard mag je dan ook een mondkapje dragen en kun je in de pauzes gebruik maken van rustige plekken (met een pauzepas).

 

Thuis zijn en toch lessen volgen

We zoeken naar passende oplossingen om leerlingen die gedwongen worden om thuis te blijven, goed bij de les te houden. Het streamen van lessen is een mogelijkheid, maar geen vanzelfsprekendheid. AVG en terechte bezwaren van docenten zorgen ervoor dat dit niet altijd mogelijk is. Wel is er veel maatwerk, passend bij de docent en het vak, zoals instructiefilmpjes, Lesson Up, Powerpoint presentaties en natuurlijk de studiewijzers. In overleg met de docent en de mentor kan bepaald worden welke methode de voorkeur heeft.

 

Gemiste toetsen en herkansingen

Wij hebben de regel in de bovenbouw dat je recht op een herkansing verviel op het moment dat je nog niet alle toetsen hebt gemaakt (bijvoorbeeld door ziekte o.i.d.). Die regel komt tijdelijk te vervallen. Leerlingen kunnen door deze regel misschien de verkeerde keuze maken en met milde klachten toch naar school komen om de herkansing niet mis te lopen (en daarmee anderen besmetten).

Bij (milde) klachten blijf je dus thuis en maak je de toets op een ander moment. Daarvoor kunnen jullie natuurlijk de inhaaluren gebruiken. Maak in ieder geval zo snel mogelijk een afspraak met je docent.

 

Laatste nieuws over corona?

Mocht je behoefte aan meer informatie over corona, chat of mail met www.jouwggd.nl.

 

Laten we samen blijven volhouden, zodat we gezond blijven en elkaar niet besmetten. Alleen dan kunnen we als school open blijven!

 

drs. Egbert Boerma, rector

Nieuws

Nieuws 9 oktober

In de afgelopen week is het dragen van een mondkapje verplicht geworden tijdens de leswisselingen en pauzes (als je dan loopt). En dat is heel goed gegaan!

Lees meer >>>

Nieuws 2 oktober 2020

Het kabinet heeft aanvullende maatregelen afgekondigd omtrent de bestrijding van corona. Een van de maatregelen die ons direct aangaat, is het dragen van mondkapjes (die neus en mond moeten beschermen).

Lees meer >>>

Speculaaspoppen

Ook dit jaar verkopen wij speculaaspoppen voor stichting Edukans. De speculaaspoppen worden gemaakt door Bakker de Graaf, al jaren sponsor van deze succesvolle actie.

Lees meer >>>

Verkoudheidsklachten

Heb je verkoudheidsklachten en weet je niet wat te doen? Kijk dan in dit bericht voor een stappenplan.

Lees meer >>>

Rap door leerlingen

In het kader van 75 jaar vrijheid hebben onze leerlingen uit klas m2b vorig schooljaar een rap geschreven en videoclip en nummer opgenomen.
Het resultaat is nu te zien.

Lees meer >>>

Nieuws 25 sept 2020

Alleen als leerlingen op voldoende afstand blijven van onze medewerkers, dan kunnen we de school openhouden. En dat hopen we zo lang mogelijk vol te houden!

Lees meer >>>

Ondernemersproject

Vanaf komend schooljaar werkt AFAS software samen met havo-leerlingen van het Corderius College op gebied van ondernemen.

Lees meer >>>

Leaphy in het nieuws

Onze collega, Olivier van Beekum, staat in De Telegraaf met een mooi stuk over Leaphy.

Lees meer >>>

Telefonische bereikbaarheid

Vanaf 3 juni is de school telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur via 033 – 2473060. Ziekmeldingen kunnen worden doorgeven via balie@corderius.nl.

Studenten welkom

Studenten HU/UU en Windesheim die een stageplek zoeken voor schooljaar 2020-2021 worden van harte uitgenodigd om hun brief en cv te sturen aan mos@corderius.nl.