Corderius College

Nieuws 11 sept 2020

14 september 2020

De afgelopen twee weken zijn we allemaal weer naar school gegaan en dat is prettig.

De grootse beperking is dat we afstand moeten houden tot elkaar en dan met name tussen volwassenen onderling en tussen volwassenen en jongeren. Hoe beter we ons allemaal aan de afspraken houden, hoe groter de kans dat scholen niet gesloten worden.

Daarom nogmaals een dringende oproep aan iedereen: houd zoveel mogelijk afstand tot volwassenen en kom de onderstaande afspraken na.

 

Ziekteklachten

Voor alle leerlingen geldt: bij klachten die lijken op de verschijnselen van corona: thuisblijven en dagelijks ziekmelden per e-mail: balie@corderius.nl. Ook als huisgenoten corona hebben: blijf thuis en laat je testen. Als de verschijnselen weer voorbij zijn of als de testuitslag gunstig is (‘negatief’), kun je weer naar school komen.

 

Leswisselingen

Als je van lokaal moet wisselen, houd dan zoveel mogelijk rechts in de gangen en op de trappen. Als de bel gaat, kun je vertrekken; de docent blijft achter in het lokaal. Kom je bij het volgende lokaal, dan kun je daar naar binnen gaan als de klas die er zat, vertrokken is. De docent komt wat later. Pak aan het begin van de lessen de materialen die je nodig hebt voor alle lessen die je in dat lokaal volgt en leg je tas voor op het tassenrek. Indien je 1 vak hebt, pak je alleen hiervoor je spullen, mocht je twee verschillende vakken hebben in hetzelfde lokaal, pak dan voor de beide vakken gelijk alle materialen uit je tas en leg ze op je tafel.

 

Mondkapjes

Als je als leerling je veiliger voelt met een mondkapje op, dan is dat natuurlijk toegestaan in de pauzes of tijdens de leswisselingen.

 

Frisse lokalen

Goed ventileren lijkt een belangrijk punt in het voorkomen van besmettingen. Daarom zijn in alle lokalen de (boven)ramen altijd geopend. Vind je dat wat koud? Trek dan warme kleren aan!

 

Pauzes

Leerlingen worden verplicht om in de pauzes naar buiten te gaan, tenzij het regent. Dat is gezond en voorkomt veel gedrang in de pauzeruimtes. Trek een jas aan als het buiten fris is. Tegen de tijd dat het dagelijks nat en koud worden, zal het beleid worden aangepast. Ga zeker naar het park naast de school en blijf weg uit voortuinen van de huizen naast de school.

 

Laatste nieuws over corona?

Mocht je behoefte aan meer informatie over corona, chat of e-mail met www.jouwggd.nl.

 

Laten we samen blijven volhouden, zodat we gezond blijven en naar school kunnen blijven gaan!

drs. Egbert Boerma, rector

Nieuws