Corderius College

Koekjes voor reis

4 september 2018

“Vreemde gasten viert dit jaar het eerste lustrum, tijd dus voor iets extra’s,” zegt Yvonne Servaas, lid van de werkgroep Vreemde gasten, dat staat voor kunst exposeren in de huizen van de binnenstad.

Door: Adriënne Nijssen

AMERSFOORT – Al snel werd gedacht aan iets extra’s voor die huiseigenaren. “Ze zijn altijd heel gastvrij, wij dachten dus aan een lekker koekje voor de bezoeker. Daarom gingen we praten met Sjouke Boersma, bakker op de Zuidsingel, Hij zit aan de rand van de binnenstad en is voor veel huiseigenaren die meedoen dé bakker.”

Vierde generatie

Sjouke was meteen erg enthousiast. Hij is al de vierde generatie bakkers en zijn zoon Siebe wordt wellicht de vijfde. “Sjouke vertelde dat zijn zoon een botaandoening heeft en regelmatig spontaan zijn linkeronderbeen breekt. Hij zit op de havo en in oktober wil hij graag een zeilreis gaan maken op Masterskip De Wylde Swan van High Sears Education. Een combinatie van educatie, teambuilding en ontspanning.” Het was maar de vraag of Siebe mee kon omdat er nog een operatie gepland stond. Gelukkig is deze onlangs geweest waarvan hij nu aan het revalideren is. “Zo’n reis kost veel geld en Sjouke stelde voor dat hij de  ‘koekjes-actie’ gaat sponsoren en dat wij in ruil daarvoor aandacht vragen voor zijn zoon. Die overigens zijn vader gaat helpen met het intensieve bakken van de 5000 koekjes. We zijn met Vreemde Gasten altijd op zoek naar verbinding en wie we daar nog meer bij kunnen betrekken. Zo ontstond de samenwerking,” legt Yvonne uit. Er volgde een proces van bakken en proeven en weer bakken en proeven, net zo lang tot het perfecte koekje een feit was. Sjouke presenteerde het koekje op een van de vergaderingen en vertelde hoe hij en Siebe tot het juiste recept waren gekomen. Zowel de reis als het bakken van de koekjes zijn een persoonlijke uitdaging voor Siebe. Hij wil ze perfect hebben, zodat elke Amersfoorter en elke ‘Vreemde Gast’ in het weekend van 6 en 7 oktober kan genieten van een heerlijk koekje bij de koffie of thee.

 

Help jij Siebe met zijn persoonlijke uitdaging?

Dat kan door een bedrag te storten op rekeningnummer NL45ABNA0501340661 van Stichting Kunst in Amersfoort (KIA) onder vermelding van ‘Siebe’. “Natuurlijk is een groot bedrag mooi, maar we weten dat vele kleintjes ook helpen. Elke euro telt!” Op de facebookpagina van Vreemde Gasten zijn veel foto’s van Siebe en zijn vader te vinden.

Bron: Harderwijker Courant

 

Nieuws