Corderius College

Erfgoedweek

11 september 2018

Nederland is een echt koekjesland. Wie smult er niet van een oud-Hollandse Janhagel of krakeling bij de koffie, een kletskop of stroopwafel bij de thee… Deze koekjes horen bij ons cultureel erfgoed, daar zijn we zuinig op. Naast koekjes hebben we nog veel meer erfgoed.  De leerlingen van het Corderius College ontdekken in de week van 17 september het erfgoed in Amersfoort- en omstreken.

Cultureel erfgoed is al ruim 8 jaar een vast onderdeel in het schoolprogramma. Om het programma te realiseren, werkt het Corderius College nauw samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Lud’Arte. Inmiddels zijn er samenwerkingen aangegaan met ruim dertig instellingen die leerlingen niet alleen ontvangen, maar hen ook vragen om onderzoek naar erfgoed te doen: ‘Hoe kunnen we dit gebouw een nieuwe bestemming geven? Hoe zorgen we ervoor dat dit museum voor jongeren aantrekkelijk is en blijft? Wat moeten we met dit stukje park?’

Er worden bruggen geslagen tussen school en maatschappij, jong en oud(er) raakt in gesprek en leerlingen leren meer over de omgeving waar hun school staat.
Mocht u Corderianen tegenkomen in Amersfoort, schroom dan niet eens te vragen wat zij ontdekt hebben tijdens deze bijzondere week.

We nodigen journalisten graag uit om een kijkje te komen nemen tijdens de erfgoedweek.
U kunt contact opnemen met Annett Jager of Lisanne van Haarlem via jagera@corderius.org /  haarleml@corderius.org of 033 – 2473060.

Nieuws