Corderius College

Bericht van de GGD

16 mei 2019

Gaat u dit jaar met uw kinderen op vakantie naar het buitenland? Zorg dat u goed voorbereid bent en dat u en uw kinderen gevaccineerd zijn.

Want… voor landen rond de Middellandse Zee zoals Marokko en Turkije, maar ook voor Kaapverdië en andere landen ver weg zoals Indonesië, adviseren wij vaccinaties tegen o.a. besmettelijke geelzucht (hepatitis A). De vaccinatie voor bijvoorbeeld hepatitis A zit niet in het Rijksvaccinatieprogramma. Uw kind is daar dus niet automatisch tegen ingeënt. Kinderen kunnen deze ziekte gemakkelijk oplopen. De ziekte kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoekjes op basisscholen verspreiden. Hierdoor worden meer kinderen ziek en vervelender nog: zij nemen het op hun beurt weer mee naar huis met vervelende gevolgen voor de ouders en broertjes of zusjes.

Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Meer informatie over geelzucht en andere reis-gerelateerde ziekten vindt u op de website van GGD Reisvaccinaties

Kijk op de website www.ggdreisvaccinaties.nl welke adviezen er gelden per land. U kunt eenvoudig online een afspraak maken bij GGD regio Utrecht (www.ggdru.nl/reizen). Download de app GGDreistmee.

Nieuws