Corderius College

Leerlingenraad

Keep calm en vraag het aan de leerlingenraad

De leerlingenraad op het Corderius College bestaat uit een klein groepje enthousiaste leerlingen uit zoveel mogelijk verschillende jaarlagen en niveaus. Wij zijn de ogen en oren van onze school en vinden het leuk om ons bezig te houden met onderwijszaken om op die manier de sfeer hier op school zo goed mogelijk te houden.

Onze missie hier op school

Het is onze taak om de stem van de leerling zo goed mogelijk te vertegenwoordigen om zo de school waar mogelijk te verbeteren. Leerlingen van het Corderius kunnen naar ons toekomen als ze een vraag, tip of opmerking hebben. Dit doen ze op verschillende manieren:

Via ons TikTok-account en Instagram-account: @leerlingenraadcorderius
Via e-mail: leerlingenraad@corderius.nl
Of ze kunnen op onze leden afstappen in de gangen!

Waar houdt de leerlingenraad zich allemaal mee bezig?

De leerlingenraad is er vooral om ervoor te zorgen dat de leerlingen het zo prettig mogelijk hebben op school en dat zij ook hun mening mogen laten horen. Daarnaast proberen wij altijd om te kijken waar en hoe we de school nog kunnen verbeteren of uitbreiden.

Wat hebben we o.a. bereikt?

  • Chinees als vak
  • Ontbijt voor de leerlingen en de dag van de leerling
  • Bibliotheekapp
  • Organiseren Corderius conferenties

Waar houden wij ons mee bezig?

  • Alle klachten en tips van de leerlingen
  • Advies over Teams en leerlingplatform
  • Betere communicatie naar leerlingen
  • Praktische problemen
  • En al het andere wat de leerlingen aangaat

We zijn ook binnen onze Stichting Meerscholen actief. Bijvoorbeeld bij de organisatie van een onderwijsconferentie.

Dag van de Leerling

Al een aantal jaar organiseert de leerlingenraad de dag van de leerling. Op deze dag is er extra aandacht voor de initiatieven van leerlingen. Zonder de input van leerlingen kan een school niet optimaal functioneren. Niet alleen de leerlingenraad is hiervoor van belang, maar alle 1800 leerlingen spelen hierin een rol. Alle initiatieven zorgen ervoor dat het Corderius een nog leukere plek wordt, daarom worden leerlingen op deze dag in het zonnetje gezet.

Dus…

Als jij volgend jaar hier op school komt, weet dan dat jouw stem als leerling gehoord wordt. En wie weet… Misschien ben jij wel het toekomstige lid van de leerlingenraad dat wij zoeken!

 

 

Nieuws

Examenmateriaal

Examenleerlingen bestellen in deze periode regelmatig aanvullend examenmateriaal via de website van Iddink, maar door de cyberaanval is dat nu niet mogelijk. Hoe dan wel?

Lees meer >>>

Ga jij mee naar Taizé

Op donderdag 30 mei organiseren we om 20.00 uur in het Brandpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in een reis naar Taizé, een informatieavond.

Lees meer >>>

Techniek ontdekken bij de Techclub

Ben jij geïnteresseerd in techniek? Of weet je niet zo goed wat je er mee kan? Kom dan eens langs bij T is for Tech om kennis te maken met de wereld van techniek!

Lees meer >>>

AD- mobieltjes in de school

Mooi artikel uit het AD Amersfoort over hoe het nu gaat op school na invoering verbod mobieltjes.

Lees meer >>>

Ieder kind moet kunnen meedoen

Onderwijs en alles wat daarbij komt kijken (o.a. schoolreisje, fiets, laptop, sport), moet toegankelijk zijn voor ieder kind. Stichting Leergeld Amersfoort biedt ondersteuning aan huishoudens met kinderen die het financieel moeilijk hebben.

Lees meer >>>

Meerscholen

Per 1 januari 2023 zijn de Meerwegen scholengroep en het Meridiaan College op bestuurlijk niveau gefuseerd tot Stichting Meerscholen.

Lees meer >>>

Goed burgerschap

Een mooi artikel over hoe wij als school omgaan met sociale veiligheid en het tegengaan van pesten en discriminatie.

Lees meer >>>

Leaphy Easybloqs

Mooie nieuwe ontwikkeling bij robotica! Maak kennis met Leaphy Easybloqs: educatieve programmeersoftware voor robots. Zo wordt robotica toegankelijk voor iedereen!

Lees meer >>>