Corderius College

Hoogbegaafdheid

Als enige middelbare school in Amersfoort heeft het Corderius College het keurmerk begaafdheidsprofielschool gekregen. We hebben een ruim aanbod voor hoogbegaafde leerlingen en meerbegaafde leerlingen, zoals:

  • de masterclass
  • certificaten voor Cambridge English
  • een uitgebreid aanbod aan examenvakken (bijvoorbeeld: filosofie, Chinees, Spaans, wiskunde D)
  • U-Talent activiteiten (bèta-excellentie)
  • een talentpas (scala- pas) met vele mogelijkheden voor individuele uitdagingen. Voor scala hebben we een aparte website.

Door lid te worden van de vereniging en ons te specialiseren als begaafdheidsprofielschool kunnen we in Amersfoort nog meer bieden aan hoogbegaafde leerlingen die willen excelleren en aan onderpresteerders. Ook kunnen we gebruik maken van expertise binnen dit netwerk. Belangrijk is om als mentoren en docenten dit type leerling te kunnen herkennen en meer maatwerk te leveren op het gebied van lesgeven en begeleiding. Dat doen we al en daar willen we nog beter in worden.

De contactpersoon over het keurmerk binnen onze school is ir. Th. Wolffenbuttel (Dick). Hij is bereikbaar via wolffenbuttelth@corderius.nl of via 033-2473060.

Op de website van de vereniging BPS staat een mooi artikel over BPS en hoogbegaafdheid in onze school.

Binnen het Corderius werken wij met het racewagenmodel-snelle denkers: een gespreksmetafoor voor het begeleiden van hoogbegaafde leerlingen.

Nieuws

Examenmateriaal

Examenleerlingen bestellen in deze periode regelmatig aanvullend examenmateriaal via de website van Iddink, maar door de cyberaanval is dat nu niet mogelijk. Hoe dan wel?

Lees meer >>>

Ga jij mee naar Taizé

Op donderdag 30 mei organiseren we om 20.00 uur in het Brandpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in een reis naar Taizé, een informatieavond.

Lees meer >>>

Techniek ontdekken bij de Techclub

Ben jij geïnteresseerd in techniek? Of weet je niet zo goed wat je er mee kan? Kom dan eens langs bij T is for Tech om kennis te maken met de wereld van techniek!

Lees meer >>>

AD- mobieltjes in de school

Mooi artikel uit het AD Amersfoort over hoe het nu gaat op school na invoering verbod mobieltjes.

Lees meer >>>

Ieder kind moet kunnen meedoen

Onderwijs en alles wat daarbij komt kijken (o.a. schoolreisje, fiets, laptop, sport), moet toegankelijk zijn voor ieder kind. Stichting Leergeld Amersfoort biedt ondersteuning aan huishoudens met kinderen die het financieel moeilijk hebben.

Lees meer >>>

Meerscholen

Per 1 januari 2023 zijn de Meerwegen scholengroep en het Meridiaan College op bestuurlijk niveau gefuseerd tot Stichting Meerscholen.

Lees meer >>>

Goed burgerschap

Een mooi artikel over hoe wij als school omgaan met sociale veiligheid en het tegengaan van pesten en discriminatie.

Lees meer >>>

Leaphy Easybloqs

Mooie nieuwe ontwikkeling bij robotica! Maak kennis met Leaphy Easybloqs: educatieve programmeersoftware voor robots. Zo wordt robotica toegankelijk voor iedereen!

Lees meer >>>