Corderius College

Hoogbegaafdheid

Als enige middelbare school in Amersfoort heeft het Corderius College het keurmerk begaafdheidsprofielschool gekregen. We hebben een ruim aanbod voor hoogbegaafde leerlingen en meerbegaafde leerlingen, zoals:

  • de masterclass
  • certificaten voor Cambridge English
  • een uitgebreid aanbod aan examenvakken (bijvoorbeeld: filosofie, Chinees, Spaans, wiskunde D)
  • U-Talent activiteiten (bèta-excellentie)
  • een talentpas (scala- pas) met vele mogelijkheden voor individuele uitdagingen. Voor scala hebben we een aparte website.

Door lid te worden van de vereniging en ons te specialiseren als begaafdheidsprofielschool kunnen we in Amersfoort nog meer bieden aan hoogbegaafde leerlingen die willen excelleren en aan onderpresteerders. Ook kunnen we gebruik maken van expertise binnen dit netwerk. Belangrijk is om als mentoren en docenten dit type leerling te kunnen herkennen en meer maatwerk te leveren op het gebied van lesgeven en begeleiding. Dat doen we al en daar willen we nog beter in worden.

De contactpersoon over het keurmerk binnen onze school is ir. Th. Wolffenbuttel (Dick). Hij is bereikbaar via wolffenbuttelth@corderius.nl of via 033-2473060.

Op de website van de vereniging BPS staat een mooi artikel over BPS en hoogbegaafdheid in onze school.

Binnen het Corderius werken wij met het racewagenmodel-snelle denkers: een gespreksmetafoor voor het begeleiden van hoogbegaafde leerlingen.

Nieuws

Business project

In het kader van een business project, hebben leerlingen van het Corderius College een eigen website ontworpen waar Corderius-kleding gekocht kan worden.
Lees meer >>>

Fancy Fair voor Turkije

Leerlingen van het Corderius College organiseren op woensdag 15 maart een fancy fair voor Turkije.

Lees meer >>>

Tekenwedstrijd

De winnaar van onze Open Huis- tekenwedstrijd is bekend!

Lees meer >>>

Activiteitenweek

Deze week is er activiteitenweek op het Corderius College! Onze leerlingen kunnen verschillende leuke activiteiten doen.

Lees meer >>>

Meerscholen

Per 1 januari 2023 zijn de Meerwegen scholengroep en het Meridiaan College op bestuurlijk niveau gefuseerd tot Stichting Meerscholen.

Lees meer >>>

Reis naar Japan

Mooi artikel over onze leerlingen die een prachtige en educatieve reis hebben gemaakt naar Japan en een leerzame werkweek hebben gehad in Roemenie.

Lees meer >>>

BinnensteBuiten

Van woensdag 12 oktober t/m vrijdag 14 oktober vonden de Corderius BinnensteBuiten- dagen plaats!

Lees meer >>>

Corderius in Roemenie

Een groep leerlingen van het Corderius College is in het kader van de internationaliseringsreizen naar het Roemeense dorpje Târgusor afgereisd.

Lees meer >>>

Trots op leerling

Eén van onze leerlingen heeft in de zomervakantie een geweldig initiatief op poten gezet met onze Leaphy robots.

Lees meer >>>

Ieder kind moet kunnen meedoen

Onderwijs en alles wat daarbij komt kijken (o.a. schoolreisje, fiets, laptop, sport), moet toegankelijk zijn voor ieder kind. Stichting Leergeld Amersfoort biedt ondersteuning aan huishoudens met kinderen die het financieel moeilijk hebben.

Lees meer >>>