Corderius College

Hoogbegaafdheid

Als enige middelbare school in Amersfoort heeft het Corderius College het keurmerk begaafdheidsprofielschool gekregen. We hebben een ruim aanbod voor hoogbegaafde leerlingen en meerbegaafde leerlingen, zoals:

  • de masterclass
  • certificaten voor Cambridge English
  • een uitgebreid aanbod aan examenvakken (bijvoorbeeld: filosofie, Chinees, Spaans, wiskunde D)
  • U-Talent activiteiten (bèta-excellentie)
  • een talentpas (scala- pas) met vele mogelijkheden voor individuele uitdagingen. Voor scala hebben we een aparte website.

Door lid te worden van de vereniging en ons te specialiseren als begaafdheidsprofielschool kunnen we in Amersfoort nog meer bieden aan hoogbegaafde leerlingen die willen excelleren en aan onderpresteerders. Ook kunnen we gebruik maken van expertise binnen dit netwerk. Belangrijk is om als mentoren en docenten dit type leerling te kunnen herkennen en meer maatwerk te leveren op het gebied van lesgeven en begeleiding. Dat doen we al en daar willen we nog beter in worden.

De contactpersoon over het keurmerk binnen onze school is ir. Th. Wolffenbuttel (Dick). Hij is bereikbaar via wolffenbuttelth@corderius.nl of via 033-2473060.

Op de website van de vereniging BPS staat een mooi artikel over BPS en hoogbegaafdheid in onze school.

Binnen het Corderius werken wij met het racewagenmodel-snelle denkers: een gespreksmetafoor voor het begeleiden van hoogbegaafde leerlingen.

Nieuws