Corderius College

Groep 8

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website!

Nog even en dan moet je een keuze maken voor een middelbare school. Het Corderius College is een christelijke middelbare school met een open karakter waar je van harte welkom bent!

Kom je bij ons op school? Dan doen we er alles aan om jou een veilige en interessante schoolloopbaan te bezorgen waar je met veel plezier op terug kunt kijken. Daar hoort een soepele overgang van groep 8 naar de middelbare school bij. Daarom nodigen wij jou en jouw ouders of verzorgers al voor de zomervakantie uit voor een kennismaking. Dan hoor je welke spullen je nodig hebt en maak je kennis met jouw mentor en jouw klasgenootjes.

Daarnaast organiseren we na de vakantie een speciaal brugklaskamp zodat je je nieuwe klasgenoten en docenten nog sneller leert kennen! Uiteraard proberen wij jou met je vrienden van de basisschool in een klas te plaatsen.

En heel belangrijk: aan het schoolgebouw zit een apart brugklashuis met aparte ingang, eigen fietsenstalling, eigen overblijfruimte, eigen kluisjes en eigen lokalen, zodat je het hele jaar rustig kunt wennen aan het middelbare schoolleven en alles wat daarbij hoort. Je krijgt een mentor die bij jou thuis komt kennismaken en die jou gedurende je schoolloopbaan begeleidt.

In de brugklas hebben we klassen met verschillende niveaus: mavo/havo, havo/vwo, vwo (atheneum en gymnasium) en vwo-masterclass. In het eerste jaar gaan we samen (leerlingen, ouders en docenten), op zoek naar het niveau dat het beste bij je past. Meestal is na het eerste jaar wel duidelijk naar welke afdeling je gaat, maar als er nog twijfel is, hebben we een verlengde brugklasperiode: een combinatieklas mavo/havo 2 en een havo/atheneum 2 klas.

Wij doen er veel aan om jou te blijven uitdagen en ervoor te zorgen dat je je bewust wordt van jouw talenten zodat je deze verder kunt ontwikkelen. Want talent heeft iedereen!

Ben je benieuwd naar de invulling van onze verschillende onderwijsrichtingen? Kijk dan in het menu onder het kopje Onderwijs.

Open huis

Ons Open Huis wordt altijd goed bezocht en is een mooie manier om de veilige en betrokken sfeer binnen onze school te proeven, docenten te ontmoeten en in gesprek te gaan met leerlingen. Ons Open Huis vindt elk jaar plaats in februari. Zijn er voor die tijd vragen, neem dan gerust contact op met de conrector van het brugjaar, de heer Gustaaf Keizer, via keizerg@corderius.nl of via 033 – 247 30 60.

 

Aanmelden

Heb je gekozen voor het Corderius College? Hartstikke leuk, je bent welkom!
Wat moet je nu doen:

  • Jouw ouders of verzorgers vullen het ondertekende aanmeldingsformulier brugklas in en geven dat aan jouw meester of juf van je basisschool.
  • Jouw basisschool voegt het onderwijskundig rapport toe en stuurt de aanmelding voor 15 maart aanstaande aan de middelbare school waar jij naartoe wilt.
  • Wil je naar de masterclass brugklas (vwo), dan moet jouw basisschool een tweede aanmeldingsformulier invullen. Jouw ouders of verzorgers moeten dit formulier mede ondertekenen.

Let op: nieuwe leerlingen moeten vóór 15 maart zijn aangemeld door hun basisschool.

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met de conrector van het brugjaar, de heer Gustaaf Keizer, via keizerg@corderius.nl of via 033 – 247 30 60.

In Amersfoort hebben alle scholen voor voortgezet onderwijs met elkaar afgesproken om niet meer leerlingen toe te laten dan waarvoor er ruimte in de school is. Dat betekent dat er voor alle leerlingen vanuit het basisonderwijs voldoende plaats is op de middelbare scholen en ook dat er geen middelbare school zal zijn die lokalen moet gaan bijbouwen omdat er teveel leerlingen worden aangemeld. Voor het Corderius College geldt dat de directie niet verwacht dat er teveel leerlingen zullen worden aangemeld; wij hebben namelijk ruimte voor leerlingen in 12 brugklassen, dat staat los van de intermezzo-klas die volgend jaar start. In de voorbije jaren hebben wij altijd onze leerlingen kunnen plaatsen in 12 of 13 brugklassen. Omdat wij formeel rekening moeten houden met een situatie die waarschijnlijk niet gaat voorkomen, hebben wij een lotingsprocedure vastgesteld; die procedure is hier te lezen.

Nodig voor de start

Als je van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaat, heb je natuurlijk allerlei spullen nodig. Het belangrijkste is een pakket boeken. Je krijgt van ons een lijst waarop staat welke boeken je nodig hebt en hoe je die kunt bestellen. Het Corderius College werkt samen met schoolboekhandel Iddink, waar je je boeken straks op een makkelijke manier kunt bestellen.

Omdat de overheid geld beschikbaar stelt, hoef je niet zelf voor de schoolboeken te betalen. Je moet natuurlijk wel zelf een schooltas regelen. Zorg voor een tas waarin je boeken heel blijven. Verder heb je een laptop nodig. Dat kan via school en daarover willen we je later graag meer vertellen.

Alle nieuwe brugklassers worden voor de zomervakantie op school uitgenodigd. Dan kun je verder kennismaken met de school. Ook geven we dan informatie over andere dingen die je moet kopen, zoals speciale schriften, een rekenmachine en gymkleding. Je hebt dan nog tijd genoeg om dat te regelen.

Masterclass groep 8

Zit je in groep 7 en wil je straks in groep 8 meer uitdaging? Dan is onze masterclass groep 8 echt iets voor jou! In deze masterclass doorloop je gedurende een heel schooljaar één middag in de week, samen met andere leerlingen, een inspirerend en verdiepend programma aan het Corderius College. De masterclass is een geweldige kans om lessen te volgen in het voortgezet onderwijs, om ervaring op te doen op een middelbare school en om jouw talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Lijkt het je wat? Heb jij een brede interesse en een duidelijk vwo-denkniveau? Vraag dan op jouw basisschool en aan je ouders of zij de masterclass ook iets voor jou vinden, dan kunnen ze het aanmeldingsformulier groep 8-masterclass invullen en naar ons toesturen.

Aanmelding voor de masterclass groep 8 (huidige groep 7 leerlingen) loopt via je basisschool.

 

Vragen?

Neem dan contact op met de coördinator van de masterclass groep 8, de heer A. de Zeeuw (Ad) via zeeuwa@corderius.nl of met de conrector van het brugjaar, de heer G. Keizer (Gustaaf) via keizerg@corderius.nl of 033 – 247 30 60.

Wil je een leuk artikel lezen over onze masterclass voor groep 8? Klik dan hier.

Nieuws

Nieuws 9 oktober

In de afgelopen week is het dragen van een mondkapje verplicht geworden tijdens de leswisselingen en pauzes (als je dan loopt). En dat is heel goed gegaan!

Lees meer >>>

Nieuws 2 oktober 2020

Het kabinet heeft aanvullende maatregelen afgekondigd omtrent de bestrijding van corona. Een van de maatregelen die ons direct aangaat, is het dragen van mondkapjes (die neus en mond moeten beschermen).

Lees meer >>>

Speculaaspoppen

Ook dit jaar verkopen wij speculaaspoppen voor stichting Edukans. De speculaaspoppen worden gemaakt door Bakker de Graaf, al jaren sponsor van deze succesvolle actie.

Lees meer >>>

Verkoudheidsklachten

Heb je verkoudheidsklachten en weet je niet wat te doen? Kijk dan in dit bericht voor een stappenplan.

Lees meer >>>

Rap door leerlingen

In het kader van 75 jaar vrijheid hebben onze leerlingen uit klas m2b vorig schooljaar een rap geschreven en videoclip en nummer opgenomen.
Het resultaat is nu te zien.

Lees meer >>>

Nieuws 25 sept 2020

Alleen als leerlingen op voldoende afstand blijven van onze medewerkers, dan kunnen we de school openhouden. En dat hopen we zo lang mogelijk vol te houden!

Lees meer >>>

Ondernemersproject

Vanaf komend schooljaar werkt AFAS software samen met havo-leerlingen van het Corderius College op gebied van ondernemen.

Lees meer >>>

Leaphy in het nieuws

Onze collega, Olivier van Beekum, staat in De Telegraaf met een mooi stuk over Leaphy.

Lees meer >>>

Telefonische bereikbaarheid

Vanaf 3 juni is de school telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur via 033 – 2473060. Ziekmeldingen kunnen worden doorgeven via balie@corderius.nl.

Studenten welkom

Studenten HU/UU en Windesheim die een stageplek zoeken voor schooljaar 2020-2021 worden van harte uitgenodigd om hun brief en cv te sturen aan mos@corderius.nl.