Corderius College

Groep 8

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website!

Het Corderius College is een christelijke middelbare school met een open karakter waar je van harte welkom bent!

  • Op maandag 24 januari 2022 is er een digitale voorlichtingsavond speciaal over ons vwo. Je kunt je daarvoor hier inschrijven.
  • Daarnaast hebben we voor iedereen een Open Huis op woensdag 16 en donderdag 17 februari 2022 (meer info volgt).

Wil je nu vast een beeld krijgen van onze school, dan kun je in ongeveer 30 minuten zien en horen waar wij als school voor staan in onderstaande livestream (gemaakt voor het vorige Open Huis met onze vorige rector, dhr. Boerma. Hij is met pensioen gegaan en opgevolgd door dhr. Messelink). Of scrol iets verder en vind nog meer informatie, bijvoorbeeld een vlog waarin je een kijkje neemt in ons brugklashuis of bekijk een dag uit het leven van een van onze brugklassers.

Livestream gemist?

Video's op deze site zijn afkomstig van Youtube. Youtube kan gepersonaliseerde advertenties voorafgaand aan de video afspelen. Deze goedkeuring is optioneel, maar noodzakelijk om video's te bekijken op deze site.

Bekijk details

Informatie

Op onze website vind je veel leuke en nuttige informatie:

Bekijk hier onze informatiefilmpjes: gemaakt met en door leerlingen.

Op de FAQ-pagina staan de meest gestelde vragen.

Wil je meer informatie over onze opleidingen? Kijk dan op de betreffende pagina’s over de mavo, de havo, het atheneum, het gymnasium of de masterclass.

En over hoogbegaafdheid hebben we ook een informatiepagina.

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met de conrector van het brugjaar, de heer Gustaaf Keizer, via keizerg@corderius.nl of via 033 – 247 30 60.

Video's op deze site zijn afkomstig van Youtube. Youtube kan gepersonaliseerde advertenties voorafgaand aan de video afspelen. Deze goedkeuring is optioneel, maar noodzakelijk om video's te bekijken op deze site.

Bekijk details

Rondleiding brugklashuis - vlog

Video's op deze site zijn afkomstig van Youtube. Youtube kan gepersonaliseerde advertenties voorafgaand aan de video afspelen. Deze goedkeuring is optioneel, maar noodzakelijk om video's te bekijken op deze site.

Bekijk details

Welkom

Kom je bij ons op school? Dan doen we er alles aan om jou een veilige en interessante schoolloopbaan te bezorgen waar je met veel plezier op terug kunt kijken. Daar hoort een soepele overgang van groep 8 naar de middelbare school bij. Daarom nodigen wij jou en jouw ouders of verzorgers al voor de zomervakantie uit voor een kennismaking. Dan hoor je welke spullen je nodig hebt en maak je kennis met jouw mentor en jouw klasgenootjes.

Daarnaast organiseren we na de vakantie een speciaal brugklaskamp zodat je je nieuwe klasgenoten en docenten nog sneller leert kennen! Uiteraard proberen wij jou met je vrienden van de basisschool in een klas te plaatsen.

En heel belangrijk: aan het schoolgebouw zit een apart brugklashuis met aparte ingang, eigen fietsenstalling, eigen overblijfruimte, eigen kluisjes en eigen lokalen, zodat je het hele jaar rustig kunt wennen aan het middelbare schoolleven en alles wat daarbij hoort. Je krijgt een mentor die bij jou thuis komt kennismaken en die jou gedurende je schoolloopbaan begeleidt.

In de brugklas hebben we klassen met verschillende niveaus: mavo/havo, havo/vwo, vwo (atheneum en gymnasium) en vwo-masterclass. In het eerste jaar gaan we samen (leerlingen, ouders en docenten), op zoek naar het niveau dat het beste bij je past. Meestal is na het eerste jaar wel duidelijk naar welke afdeling je gaat, maar als er nog twijfel is, hebben we een verlengde brugklasperiode: een combinatieklas mavo/havo 2 en een havo/atheneum 2 klas.

Wij doen er veel aan om jou te blijven uitdagen en ervoor te zorgen dat je je bewust wordt van jouw talenten zodat je deze verder kunt ontwikkelen. Want talent heeft iedereen!

Ben je benieuwd naar de invulling van onze verschillende onderwijsrichtingen? Kijk dan in het menu onder het kopje Onderwijs.

Aanmelden

Heb je gekozen voor het Corderius College? Hartstikke leuk, je bent welkom!
Wat moet je nu doen:

  • Jouw ouders of verzorgers vullen het ondertekende aanmeldingsformulier-brugklas-2022-2023 in en geven dat aan jouw meester of juf van je basisschool.
  • Jouw basisschool voegt het onderwijskundig rapport toe en stuurt de aanmelding voor 15 maart aanstaande aan de middelbare school waar jij naartoe wilt.
  • Wil je naar de masterclass, dan moet jouw basisschool (naast het aanmeldingsformulier brugklas) ook dit aanmeldingsformulier – masterclass brugklas 2022-2023 invullen waarbij een gesprek onderdeel van de toelating kan zijn.

Let op: nieuwe leerlingen moeten vóór 15 maart zijn aangemeld door hun basisschool.

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met de conrector van het brugjaar, de heer Gustaaf Keizer, via keizerg@corderius.nl of via 033 – 247 30 60.

Of bekijk onze algemene folder:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In Amersfoort hebben alle scholen voor voortgezet onderwijs met elkaar afgesproken om niet meer leerlingen toe te laten dan waarvoor er ruimte in de school is. Dat betekent dat er voor alle leerlingen vanuit het basisonderwijs voldoende plaats is op de middelbare scholen en ook dat er geen middelbare school zal zijn die lokalen moet gaan bijbouwen omdat er teveel leerlingen worden aangemeld. In geval van loting, is een procedure vastgesteld: die procedure is hier te lezen.

Nodig voor de start

Als je van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaat, heb je natuurlijk allerlei spullen nodig. Het belangrijkste is een pakket boeken. Je krijgt van ons een lijst waarop staat welke boeken je nodig hebt en hoe je die kunt bestellen. Het Corderius College werkt samen met schoolboekhandel Iddink, waar je je boeken straks op een makkelijke manier kunt bestellen.

Omdat de overheid geld beschikbaar stelt, hoef je niet zelf voor de schoolboeken te betalen. Je moet natuurlijk wel zelf een schooltas regelen. Zorg voor een tas waarin je boeken heel blijven. Verder heb je een laptop nodig. Dat kan via school en daarover willen we je later graag meer vertellen.

Alle nieuwe brugklassers worden voor de zomervakantie op school uitgenodigd. Dan kun je verder kennismaken met de school. Ook geven we dan informatie over andere dingen die je moet kopen, zoals speciale schriften, een rekenmachine en gymkleding. Je hebt dan nog tijd genoeg om dat te regelen.

Nieuws