Corderius College

Groep 8

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website!

Het Corderius College is een christelijke middelbare school met een open karakter waar je van harte welkom bent! Wil je met ons kennismaken? Kom dan gezellig langs op één van onze Open Huis-avonden.

 

Open Huis

Wanneer: woensdag 7 en donderdag 8 februari 2024.

Voor wie: leerlingen uit groep 7 en 8 en ouders/verzorgers.

Vanwege de grote belangstelling aan het begin van de avond hebben we gekozen voor een spreiding bij binnenkomst. Wil je je, indien enigszins mogelijk, aan de onderstaande indeling houden?

      • Woon je buiten Amersfoort, dan ben je vanaf 18.30 uur van harte welkom.
      • Woon je in Amersfoort, dan ben je vanaf 19.00 uur van harte welkom.

Daarnaast raden wij je aan om met de fiets te komen in verband met beperkte parkeergelegenheid in de buurt.

Je bent van harte welkom! Wie weet tot ziens!

 

(De lesmiddagen die we in januari organiseren zijn vol. Daarvoor kun je je helaas niet meer aanmelden.)

Een dagje meelopen met een brugklasleerling

Video's op deze site zijn afkomstig van Youtube. Youtube kan gepersonaliseerde advertenties voorafgaand aan de video afspelen. Deze goedkeuring is optioneel, maar noodzakelijk om video's te bekijken op deze site.

Bekijk details

Informatie

Op onze website vind je veel leuke en nuttige informatie:

Op de FAQ-pagina staan de meest gestelde vragen.

Wil je meer informatie over onze opleidingen? Kijk dan op de betreffende pagina’s over de mavo, de havo, het atheneum, het gymnasium of de masterclass.

En over hoogbegaafdheid hebben we ook een informatiepagina.

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met de teamleiders van het brugjaar:

Bellen kan natuurlijk ook: 033 – 247 30 60.

 

 

Welkom

Kom je bij ons op school? Dan doen we er alles aan om jou een veilige en interessante schoolloopbaan te bezorgen waar je met veel plezier op terug kunt kijken. Daar hoort een soepele overgang van groep 8 naar de middelbare school bij. Daarom nodigen wij jou en jouw ouders of verzorgers al voor de zomervakantie uit voor een kennismaking. Dan hoor je welke spullen je nodig hebt en maak je kennis met jouw mentor en jouw klasgenootjes.

Daarnaast organiseren we na de vakantie een speciale introductiedag, zodat je je nieuwe klasgenoten en docenten nog sneller leert kennen! Uiteraard proberen wij jou met je vrienden van de basisschool in een klas te plaatsen.

En heel belangrijk: aan het schoolgebouw zit een apart brugklashuis met aparte ingang, eigen fietsenstalling, eigen overblijfruimte, eigen kluisjes en eigen lokalen, zodat je het hele jaar rustig kunt wennen aan het middelbare schoolleven en alles wat daarbij hoort. Je krijgt een mentor die jou gedurende je schoolloopbaan begeleidt.

In de brugklas hebben we klassen met verschillende niveaus: mavo/havo, havo/vwo, vwo (atheneum en gymnasium) en vwo-masterclass. In het eerste jaar gaan we samen (leerlingen, ouders en docenten), op zoek naar het niveau dat het beste bij je past. Meestal is na het eerste jaar wel duidelijk naar welke afdeling je gaat, maar als er nog twijfel is, hebben we een verlengde brugklasperiode: een combinatieklas mavo/havo 2 en een havo/atheneum 2 klas.

Wij doen er veel aan om jou te blijven uitdagen en ervoor te zorgen dat je je bewust wordt van jouw talenten zodat je deze verder kunt ontwikkelen. Want talent heeft iedereen!

Ben je benieuwd naar de invulling van onze verschillende onderwijsrichtingen? Kijk dan in het menu onder het kopje Onderwijs.

Aanmelden

Heb je gekozen voor het Corderius College? Hartstikke leuk, je bent welkom! (Helaas kunnen wij op dit moment geen zij-instromers aannemen. Dit zijn leerlingen die niet in de brugklas starten.)

Binnenkort vind je hier informatie over wat je moet doen om je aan te melden.

 

In Amersfoort hebben alle scholen voor voortgezet onderwijs met elkaar afgesproken om niet meer leerlingen toe te laten dan waarvoor er ruimte in de school is. Dat betekent dat er voor alle leerlingen vanuit het basisonderwijs voldoende plaats is op de middelbare scholen en ook dat er geen middelbare school zal zijn die lokalen moet gaan bijbouwen, omdat er teveel leerlingen worden aangemeld. In geval van loting, is een procedure vastgesteld: die procedure is hier te lezen.

Nodig voor de start

Als je van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaat, heb je natuurlijk allerlei spullen nodig. Het belangrijkste is een pakket boeken. Je krijgt van ons een lijst waarop staat welke boeken je nodig hebt en hoe je die kunt bestellen. Het Corderius College werkt samen met schoolboekhandel Iddink, waar je je boeken straks op een makkelijke manier kunt bestellen.

Omdat de overheid geld beschikbaar stelt, hoef je niet zelf voor de schoolboeken te betalen. Je moet natuurlijk wel zelf een schooltas regelen. Zorg voor een tas waarin je boeken heel blijven. Verder heb je een laptop nodig. Dat kan via school en daarover willen we je later graag meer vertellen.

Alle nieuwe brugklassers worden voor de zomervakantie op school uitgenodigd. Dan kun je verder kennismaken met de school. Ook geven we dan informatie over andere dingen die je moet kopen, zoals speciale schriften, een rekenmachine en gymkleding. Je hebt dan nog tijd genoeg om dat te regelen.

 

Het Corderius is er voor iedereen. Dit betekent dat wij vinden dat onderwijs en alles wat daarbij komt kijken (o.a. schoolreisje, fiets, laptop, sport), voor ieder kind toegankelijk moet zijn. Vormen de financiën een probleem? Schroom dan niet en neem contact op met Stichting Leergeld Amersfoort. Deze stichting helpt graag verder!

Nieuws