Corderius College

Europa in

European School Network (ESN)

Het Corderius College is lid van het ‘European School Network’ (ESN). Een groep van ruim 30 scholen uit meer dan tien Europese landen die met elkaar samenwerken met als doel leerlingen en docenten in Europa individueel en in groepsverband met elkaar in contact te brengen en elkaars culturen te leren kennen.

Reisweken

De school organiseert reisweken voor leerlingen uit de leerjaren mavo 4, havo 5 en vwo 5, waarin altijd een educatief en cultureel doel wordt gesteld. Tevens vindt de school het van groot belang om Europa als belangrijk werelddeel te bereizen en daarmee beter te leren kennen. Vooroordelen wegnemen, kennis vermeerderen en begrip kweken, zijn belangrijke doelstellingen. In de week van 10 oktober vinden reizen plaats naar vele bestemmingen binnen (en een enkele buiten) Europa. Mogelijke bestemmingen: Parijs, Barcelona, Berlijn, Israël, Lissabon/Setúbal, Londen, Normandië, Oostenrijk, Roemenië, Rome en Schotland.

Themareizen

Ieder jaar wordt er een diaconale reis georganiseerd. Tijdens deze reis zetten de leerlingen zich in voor hulp aan medemensen. Zo bieden onze leerlingen al heel wat jaren hulp aan een leefgemeenschap in het straatarme noordoosten van Roemenië.

Daarnaast gaat elk jaar in de zomervakantie een groep leerlingen gedurende twee weken naar Boedapest om daar sociaal opbouwwerk te verrichten; dat gebeurt in nauw contact met leerlingen van een ESN-partnerschool in Boedapest. Elk jaar is er ook een reis naar Taizé. Die reis geeft leerlingen, die dat willen, de mogelijkheid om op religieus terrein inspiratie op te doen.

En als laatste kunnen de reizen naar de voormalige concentratiekampen Dachau en Auschwitz worden genoemd; emotioneel zware reizen die uiteraard intensief worden begeleid door docenten.

Edukans – Going Global

Eens per twee jaar spant de school zich in om, in samenwerking met de stichting Edukans, een (scholen)project in Afrika of Azië te financieren. Via het actieprogramma Going Global is de school en zijn de leerlingen verbonden met scholen en leeftijdsgenoten in een heel ander deel van de wereld.

Nieuws

Business project

In het kader van een business project, hebben leerlingen van het Corderius College een eigen website ontworpen waar Corderius-kleding gekocht kan worden.
Lees meer >>>

Fancy Fair voor Turkije

Leerlingen van het Corderius College organiseren op woensdag 15 maart een fancy fair voor Turkije.

Lees meer >>>

Tekenwedstrijd

De winnaar van onze Open Huis- tekenwedstrijd is bekend!

Lees meer >>>

Activiteitenweek

Deze week is er activiteitenweek op het Corderius College! Onze leerlingen kunnen verschillende leuke activiteiten doen.

Lees meer >>>

Meerscholen

Per 1 januari 2023 zijn de Meerwegen scholengroep en het Meridiaan College op bestuurlijk niveau gefuseerd tot Stichting Meerscholen.

Lees meer >>>

Reis naar Japan

Mooi artikel over onze leerlingen die een prachtige en educatieve reis hebben gemaakt naar Japan en een leerzame werkweek hebben gehad in Roemenie.

Lees meer >>>

BinnensteBuiten

Van woensdag 12 oktober t/m vrijdag 14 oktober vonden de Corderius BinnensteBuiten- dagen plaats!

Lees meer >>>

Corderius in Roemenie

Een groep leerlingen van het Corderius College is in het kader van de internationaliseringsreizen naar het Roemeense dorpje Târgusor afgereisd.

Lees meer >>>

Trots op leerling

Eén van onze leerlingen heeft in de zomervakantie een geweldig initiatief op poten gezet met onze Leaphy robots.

Lees meer >>>

Ieder kind moet kunnen meedoen

Onderwijs en alles wat daarbij komt kijken (o.a. schoolreisje, fiets, laptop, sport), moet toegankelijk zijn voor ieder kind. Stichting Leergeld Amersfoort biedt ondersteuning aan huishoudens met kinderen die het financieel moeilijk hebben.

Lees meer >>>